Index Vakbarát Hírportál

Doll nagy pénzt kap, ha bentmarad új csapatával

2019. február 1., péntek 11:20

Thomas Doll visszatérése a hét slágertémája, hiszen 11 év után kapott ismét kispadot a Bundesligában. Eközben a Ferencvárosnál töltött öt évet, és ugyan szerzett bajnoki címet, a csoportkörbe jutásra szemernyi esélye sem volt a csapatával.

Péntek este az 52 éves edző már be is mutatkozik a Hannoverrel, amelynek irányítását hétfőn vette át. Ekkora kihagyás után nem jellemző a visszatérés, és nagyjából Doll is sejtheti, élete nagy, egyben utolsó esélyét kapta.

Nem lesz könnyű dolga, mert a Lipcse lesz a kieső helyen tartózkodó klub ellenfele.

Gulácsi Péter csapata a negyedik, a Bajnokok Ligájáért harcol. Meglepetés lenne, ha nem tudnának nyerni Hannoverben.

„Óriási élmény visszatérni a Bundesligába. Még ha nem is túlzottan szórakoztató dolog manapság a tabellát nézegetni. Mindenkinek át kell éreznie a játékosok közül, hogy az idő nem nekünk dolgozik, nem lehet azt mondani, hogy egy meccs nem fontos. Mindegyiknek úgy kell nekiállni, hogy döntő jön.”

A Hannover 4 pont távolságra van a még bentmaradást jelentő 15. helytől. 11 pontot gyűjtöttek eddig 19 forduló alatt, a még hátralévő 15 fordulóban legalább húszat kellene, hogy legyen esélyük a megkapaszkodásra.

Doll csütörtök estére összerántotta a csapatot, építendő a csapatszellemet, és egy kicsit videóztak is.

Ha benttartja a csapatot, akkor félmillió euróval gazdagodik. A havi fizetése 80 ezer euró. ha minden igaz, jobban keres, mint Dárdai Pál a Herthánál, akinél 50 ezer eurót szoktak megjelentetni.

Rovatok