Index Vakbarát Hírportál

Willi Orban duplázott Thomas Doll csapata ellen

2019. február 1., péntek 22:40

Elképesztően simán verte a Gulácsi Péterrel és Willi Orbannal felálló RB Leipzig a kiesőjelölt Hannovert a német bajnokság 20. fordulójának nyitómeccsén. A magyar válogatott védő duplázott a meccsen, Gulácsit kisebb izomsérülés miatt a szünetben lecserélte Ralf Rangnick.

Hiába tért vissza 11 év után a Bundesligába Thomas Doll, a Hannoveren egyelőre ő sem tudott segíteni. A hazai csapat teljesen kilátástalanul játszott, egyetlen kapura lövése volt egész meccsen – Doll örülhet, hogy a 13-szor próbálkozó Leipzig csak három gólt szerzett. 

A vendégek végig dominálták az első félidőt, de a vezetést csak a hosszabbításban sikerült megszerezniük: Marcel Halstenberg értékesített egy teljesen jogos büntetőt a 48. percben. A második játékrészben sem vett vissza a Leipzig, a 64. percben pedig el is döntette a találkozót, miután Willi Orban egy szöglet után a kapuba fejelte a labdát.

A magyar válogatott védő 20 perccel később ismét eredményes volt, egy szöglet után állította be a 3-0-s végeredményt.

Győzelmével a Leipzig 37 ponttal áll a német bajnokság negyedik, még Bajnokok Ligáját élő helyét, jelenleg 6 pont az előnye az egy meccsel kevesebbet játszó Frankfurt előtt. A Hannovernek mindössze 11 pontja van, ami holtversenyben a legkevesebb a Bundesligában. 

ÖF

Rovatok