Index Vakbarát Hírportál

Rebrov: Ez nem Böde győzelme volt, hanem a csapaté

2019. február 3., vasárnap 09:23

A Ferencváros edzőjét, Szerhij Rebrovot a jelek szerint egy kicsit felbosszantotta, hogy a Honvéd elleni kiszenvedett győzelem után az újságírók leginkább a meccs egyetlen gólját szerző Böde Dánielről kérdezték.

Az ukrán edző nyári érkezésével csereszerepre kárhoztatott magyar válogatott csatár csak a 77. percben lépett pályára Varga Roland helyén, és mindössze 6 perce volt a gyepen, amikor belőtte a később győztesnek bizonyuló gólt. Mivel Bödét az ősszel egy emlékezetes balhé miatt Rebrov egy időre még a keretből is kitette, majd egész télen arról szóltak a hírek, hogy eladhatják a játékost, így érthető, hogy a média leginkább a góllal bizonyító csatárra volt kíváncsi a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Amit Rebrov nem viselt igazán könnyen a Fradi.hu-n közölt nyilatkozata szerint: 

"Tisztelem Danit, és teljesen mindegy, hogy valaki 10, 15 vagy 20 percet játszik. A legjobbját nyújtotta ő is a csapatért. Konkurencia van ezen a poszton is, ami remek. Mikalai például 20 percre jött be, és abban az időszakban szerintem ő volt az egyik legjobb. Dani 15 percre állt be, ő pedig eldöntötte a meccset."

Nagyon sok kérdés Daniról szól, de egy egész csapat játszott a pályán. Ez nem Dani, hanem a csapat győzelme volt.

Rebrov emellett elmondta, hogy kifejezetten szerencsésnek tartja, hogy nagy a konkurencia a játékosok között, mert ez maximális teljesítményre sarkall mindenkit, illetve súlyos hiba lenne bárki részéről, ha a Vidi FC-vel szembeni 8 pontos előnyből arra a következtetésre jutna, hogy már zsebben van a bajnoki cím.

Rovatok