Index Vakbarát Hírportál

Óriási meccsen verte ki a Bréma a Dortmundot a Német Kupából

2019. február 5., kedd 21:24

Három nagy meglepetéssel és közte egy sokáig emlékezetes rangadóval kezdődtek meg kedden este a labdarúgó Német Kupa nyolcaddöntői.

A nap legnagyobb érdeklődéssel várt meccsén a Bundesligát vezető Borussia Dortmund a tizedik helyezett Werder Bremen ellen lépett pályára hazai pályán, az előzetesen sokkal esélyesebbnek gondolt hazai csapat dolgát nehezítette, hogy 5 játékosára sem számíthatott betegség miatt, köztük a két első számú kapusára sem. Az első félidő végén 1-1 volt az állás, Rashica 5. percben szerzett gólját a Dortmund talán legnagyobb sztárja, Marco Reus egyenlítette ki a 45. percben egy szép szabadrúgásból.

A második félidőben mintha rápihentek volna egy kicsit a csapatok a hosszabbításra, ugyanis a rendes játékidő végéig több gól már nem esett. A ráadásban viszont Pulisic alig 5 perc után vezetést szerzett a hazai csapatnak egy jellegzetesen gyors dortmundi támadás végén (2-1), ám a Werder veterán legendája, Claudio Pizzaro három percre rá egyenlített (2-2).

A hosszabbítás második félidejében, a 113. percben ismét a Dortmundnál volt az előny Hakimi révén (3-2), de egy perccel a vége előtt, a 119. percben Martin Harnik kiegyenlített, így a mérkőzés 3-3-as eredménnyel zárult. A gól még sokáig fogja kisérteni az addig több nagy bravúrt is bemutató Oelschlagelt, aki csúnyán belepkézte a bérmai fejesét.

A továbbjutásról így büntetők döntöttek. Talán a hosszabbításban kétszer is kiengedett győzelem viselte meg a hazaiak idegeit, mindenesetre a Dortmund elő két büntetőjét Pavlenka hárította, innen pedig már nem volt visszaút. A Bremen mind a négy büntetőjét beverte, így az ötödikre már nem is volt szükség.

Az este korábbi meccsén is történtek nem várt izgalmak, a másodosztályú Heidenheim ugyanis hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte és így búcsúztatta a Bayer Leverkusent.

A másik kedd kora esti találkozón is kisebb meglepetés született, ugyanis a szintén a másodosztályban szereplő Hamburger SV egygólos győzelmet aratott az élvonalbeli Nürnberg felett, így itt is a Bundesliga 1-ben játszó csapat búcsúzott a sorozattól.

A negyedik keddi kupameccsen két másodosztályú együttes találkozott, és a Padernborn jutott tovább.

Német Kupa, nyolcaddöntő:

szerdán játsszák:

Rovatok