Index Vakbarát Hírportál

Röhejes pénzbüntetések a bundázó magyar futballistáknak

2019. február 6., szerda 12:48

Az már korábban kiderült, hogy 24 vádlottból 23-at bűnösnek talált a bíróság a 2013-ban kirobbant bundabotrányban, illetve hogy az elsőfokú ítélet szerint egyik futballistának sem kell börtönbe mennie. A Blikk most arról ír, mekkora pénzbüntetést kaptak az érintettek.

2013-ban összesen 13 találkozót manipuláltak: az április 13-án lejátszott Ferencváros–Siófok (4-2) NB I.-es meccset, az Egri FC hét bajnokiját, négy U19-es bajnokit és egy 2009-ben játszott Ligakupa-meccset. Egy-egy meccsen úgy egy-másfélmillió forintot kaszálhattak, de a legkeményebb ítélet is felfüggesztett szabadságvesztés volt. 

H. Z. még ma is profi játékos, annak ellenére, hogy háromrendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, illetve három évre eltiltották a futballtól, ugyanis az ítélet még nem jogerős, a játékos védője felmentésért, az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. 

Az NB I.-es Kisvárda FC honlapján kedden megjelent interjúban a csapat csatára azt nyilatkozta az újságíró kérdésére a bíróság első fokon hirdetett ítéletéről a fogadási csalások egri szálának ügyében, amelyben a kérdező szerint őt is elmarasztalták, hogy 

erről nem szeretnék beszélni, amíg nem jogerős az ítélet, csakis a kisvárdai feladataimra koncentrálok. A bajnokság végén bennmaradást szeretnék ünnepelni.

Az elsőfokon kiszabott pénzbüntetések:

Rovatok