Index Vakbarát Hírportál

A Nantes kéri Sala árát

2019. február 6., szerda 17:12

A francia futballbajnokságban szereplő Nantes igényt tart Emiliano Sala 15 millió fontos - 17 millió eurós - átigazolási díjára - írja a BBC a francia klub szerdai bejelentésére hivatkozva.

A cardiffi klubrekordnak számító összeg első ütemét a Premier League-ben szereplő klub egyelőre visszatartotta, míg nem tisztázódnak a tragédia körülményei.

Vasárnap megtalálták a La Manche-ban a játékos gépét benne egy holttesttel, akiről még nem tudják, hogy a pilótáé vagy a csatáré. De az már biztos, hogy egyikük sem élhette túl a tragédiát.

Szerdai hír az is, hogy a holttestet megpróbálják kiemelni és felszínre hozni a gépről, a repülő kiemeléséről ezután döntenek. A körülményekhez képest meglepően kevéssé sérült kisgép 67 méteres mélységben fekszik.

Az argentin futballista a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Walesbe. Az egymotoros repülőgép pilótája - a rendőrség tájékoztatása alapján - 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

Rovatok