Index Vakbarát Hírportál

A hosszabbításban darálta be Dárdai Hertháját a Bayern

2019. február 6., szerda 23:16

A Német Kupa nyolcaddöntőjében a Hertha megnehezítette a Bayern München dolgát, de a favorit végül továbblépett. A bajnokságban 2-0-ra nyert a Hertha még szeptemberben, és most is jól kezdett. 

A 3. percben egy szép kombináció után Mittelstädt lőtt a kapuba, de a 7. percben Gnabry könyörtelenül kihasználta a berlini védelem megingását, és nyolc méterről, jobb külsővel a kapuba lőtt.

A fordulás után Gnabry ismét befejezett egy gyors támadást, miután betört a tizenhatoson belülre, kilőtte a jobb alsó sarkot.

A 67. percben egyenlített a Hertha, a csereként beálló Selke első labdaérintésből gólt szerzett. Igaz kellett ehhez a világbajnok Hummels bődületes hibája, rosszul fejelt haza egy labdát, a csatár lecsapott rá, és a kapus alatt a hálóba gurított.

A hajrában a bajorok játszottak veszélyesebben, de Dárdai csapata is eldönthette volna a meccset. A 92. percben Hummels megköszönhette a játékvezetőnek, hogy nem adott büntetőt egy nyilvánvakó szabálytalanság után. Más kérdés, hogy még az első hazai gól előtt Rekik és Goretzka ütközése után is járt volna a tizenegyes, de inkább a Bayern játékosát büntették sárgával.

A hosszabbításban már egyértelműen a bajorok fölénye érvényesült. Egy kavarodás után Lewandowski visszahúzott labdáját egy méterről - három védő mellett - fejelte a kapuba Coman. Erre pedig már nem volt válasza a Herthának, így idén sem jön össze Dárdai nagy álma, hazai pályán nem játszik kupadöntőt a csapata.

A Lipcse ott van a legjobb nyolc között, egy korai góllal 1-0-ra verte Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata a Wolfsburgot. 

Rovatok