Index Vakbarát Hírportál

Maradona búcsúzik a legszebben Salától

2019. február 8., péntek 10:42

Emiliano Sala holttestét azonosították csütörtökön, így már biztos, hogy a Cardiff 28 éves futballistáját találták meg a tenger fenekéig süllyedt kisrepülőben.

Futballistatársai és a futballklubok egyként gyászolják az argentin játékost, nincs olyan egyesület vagy játékos, aki ne twittelt vagy posztolt volna Instagramra az emlékére.

A Real Madrid közleményt adott ki, de elbúcsúzott a Barcelona, a Liverpool, a Tottenham, a Chelsea, a Borussia Dortmund, a Milan, a Lyon, az Ajax, a Boca Juniors, a Lazio, a Valencia, az Athletic Bilbao, a Porto és a Benfica, többek között.

Utolsó klubja, amelynek mezében pályára már nem léphetett, szintén közleményben emlékezik, élete csapata, a Nantes, ahol sikereit elérte, nem posztolt, hanem hivatalos weboldalát függesztette fel miatta. Sala képén az áll:

Sosem feledünk, Emi!

A Nantes pénteken azt is megerősítette, hogy visszavonultatják Sala 9-es mezszámát.

A játékosok közül Wayne Rooney, Mesut Özil, Kylian Mbappé, Iker Casillas, a szintén argentin Sergio Agüero és Ezequiel Lavezzi és még rengeteg más futballista is megnyilvánult. Diego Maradona is, aki különösen szépen köszönt el az Instagram-profilján:

Rettenetesen sajnálom ezt a szomorú hírt. Nagyon sokunkban csillogott még a remény érted, Emiliano. Ölelés a családodnak és a barátaidnak, és köszönöm az argentin kollégáknak és drukkereknek, hogy a világ minden részéről kifejezték tiszteletüket irántad. Örökre veled, Emiliano!

A francia bajnokság hétvégi fordulójában minden mérkőzés egyperces tapssal indul majd Salára emlékezve, közölte a Francia Labdarúgóliga elnöke, Nathalie Boy de la Tour.

Rovatok