Index Vakbarát Hírportál

Buffon arról álmodik, hogy 80 évesen is védeni fog

2019. február 12., kedd 18:39

Gianluigi Buffon a La Stampa olasz lapnak nyilatkozott a Juventushoz, a PSG-hez és a visszavonuláshoz fűződő viszonyáról.

A Football-Italia által idézett interjúban a kapuslegenda elmondta, hogy míg a Juventushoz örök szerelem fűzi, addig a PSG-nek köszönheti, hogy visszakapta a lelkesedését. Ami pedig a visszavonulást illeti, el sem tudja képzelni az életét futball nélkül.

Buffon 17 év után hagyta el a Juventust 2018 nyarán. A sokakat megdöbbentő váltásról elmondta, hogy nagyon jó döntésnek tartja, hogy elfogadta a párizsi csapat ajánlatát.

„A párizsi kaland egy csodálatos élmény számomra, újraprogramoztam saját magamat azzal a lelkesedéssel, amit egy ilyen kihívás jelent. Sokat kaptam és fejlődtem tőle.

40 évig éltem a komfortzónámban, mielőtt elhagytam, újra megmérettem magam a pályán és azon kívül is. Lehet, hogy sokan nem hisznek nekem vagy azt gondolják, hogy ez hülyeség, de egy új nyelv szélesíti az ember látásmódját és segít neki, hogy fejlődjön.”

Buffon elmondta, hogy azért akarta leigazolni a PSG, mert ő lehetőséget teremtett rá, illetve szerették volna felhasználni azt a tapasztalatát, amit a Juventusnál szerzett.

A volt csapatához fűződő kapcsolatáról azt mondta:

„olyanok vagyunk, mint a régi barátok. Örökre ott él a klub a szívemben, és örökre szeretni fogjuk egymást. A távozásom sem változtatott ezen, nagy fokú tiszteletet és megbecsülést érzünk egymás iránt.”

Buffon beszélt a visszavonulásáról is, amiről elmondta, hogy éppen azért volt szüksége a váltásra, mert az előző idényben túl sok szó esett arról, hogy abbahagyatja, ami negatív hatással volt rá, miközben neki lelkesedésre van szüksége.

Ezért álmodom arról, hogy 80 évesen is a pályán leszek, és öregemberként is ott állok majd a kapuban, a botomra támaszkodva, hátamon az 1-es számmal.

„Ugyanakkor azt is tudom, hogy bármikor vége szakadhat a pályafutásomnak. Nem szabok meg határokat, de tudom, hogy előbb vagy utóbb az élet be fogja nyújtani a számlát.”

 A francia bajnokság legutóbbi fordulójában a több nagy bravúrt bemutató Buffon volt a Bordeaux elleni 1-0-s győzelem hőse. A szezon eddigi legfontosabb fellépése viszont kedden este vár az olasz kapusra, a Manchester United–PSG BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén.

(Borítókép:  TF-Images/Getty Images)

Rovatok