Index Vakbarát Hírportál

A Real hidegvérrel lecsapott a hajtós Ajaxra

2019. február 13., szerda 23:23 | aznap frissítve

Remek meccset játszott az Ajax a Real Madriddal Amszterdamban szerda este a BL-nyolcaddöntők odavágóján.

A hollandok 60 percen át erőn felül mentek, egészen szenzációs első félidőt futottak. Az első helyzet a Realé volt, de Vinicius csavarását simán fölétolta Onana kapus. Innen viszont az Ajax következett.

Az iram NB I.-es szemnek borzasztó volt, még a Real is izzadt, bár valószínűleg a spanyolok nem pörögtek 100 százalékon. A szünet után viszont rákapcsoltak, és a 60. percben meg is szerezték a vezetést. Újra Vinicius villant meg, elszólózott a bal oldalon, lerántani sem tudták, visszafelé befűzte a két védőt, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Benzemát, aki kegyetlenül be is verte a labdát a hosszú felsőbe, 0-1.

Az Ajax nem adta fel, negyedórával a vége előtt egyenlített, gyönyörűen kijátszott gól volt ez is, Ziyech helyezett ballal a jobb alsóba 11 méterről, 1-1.

A hajrára az Ajax elfáradt, a Real még nagyobb fölénybe került, és egy szép kontrával megnyerte a meccset. Carvajal futott el a jobbszélen, középre csavart, a csereként beállt Asensiónak nem okozott gondot öt méterről az üres kapuba belsőzni, 1-2.

A háromszoros címvédő Madrid valószínűleg a továbbjutásról is döntött, irtó nehéz lenne az Ajaxnak idegenben megfordítania a párharcot.

a

A másik szerdai nyolcaddöntőn Tottenham Hotspur-Borussia Dortmund 3-0. A szünet 0-0 volt, utána viszont a Spurs három beadás után három gólt szerzett.

A félidő után percekkel a koreai Szon talált be:

A hajráig kellett várni a duplázásra, már a 83.-ban jött Verthongen gólja:

A meccset, és könnyen lehet, hogy a továbbjutást is Llorente fejese zárta le:

A Spurs történetében először nyert meccset a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában, méghozzá legjobbjai, Harry Kane és Dele Alli nélkül, mindketten sérültek, a visszavágón már valószínűleg játszhatnak. A BVB-ből Reus hiányzott, nagyon, de az utóbbi hetekben vele is visszaesett a csapat teljesítménye, a legutóbbi két Bundesliga-fordulóban ikszeltek, szombaton ráadásul 3-0-ás vezetésről.

a

Visszavágók három hét múlva.

Rovatok