Index Vakbarát Hírportál

Óvatos, mégis pusztító kritika Dolltól a Fradinak

2019. február 13., szerda 09:17

Thomas Doll 11 év után visszatért a Bundesligába, a Hannover kispadján a hétvégén megverte a Nürnberget, és új klubjával nagy erőkkel küzd a bennmaradásért, a 17. helyen állnak, az osztályozótól egy pontra, a biztos bennmaradástól négyre.

A Nemzeti Sportnak nyilatkozott a Fradiról is, és ha utalt is rá, hogy a szíve csücske a fővárosi klub, óvatosan bírálta is annak vezetőit.

Azzal indított, hogy távozása óta egyszer sem nyilatkozott az okokról, és jobbnak látta, ha nem szólal meg.

Érezte, hogy valami van a levegőben, mert a szurkolók ellene fordultak a Maccabi elleni Európa Liga-kiesés után. Korábban ő küldte a nézőkhöz a csapatot, de egy idő után – váratlanul – kórusban szidni kezdték.

Másként képzelte el a búcsúját, más elbánást várt, mert utódja, az ukrán Szerhij Rebrov már úton volt Budapestre. Megalázónak nevezte ezt a helyzetet.

„Dortmundban, Hamburgban leültünk egymással szembe, megittunk egy pohár bort, megbeszéltük a dolgokat, és barátságban váltunk el. Ha bejutottunk volna a csoportkörbe, akkor most is én lennék az edző" – vonta le a nem túl merész következtetést.

A legkeményebb állítása azonban nem ez volt, hanem amikor azt mondta, hogy úgy nem lehet csapatot építeni, hogy érkezik egy argentin fiú, akit előtte nem látott labdába rúgni. Volt olyan felkészülés, amikor háromnaponta állított be új játékos az öltözőbe, ő pedig csak kapkodta a fejét.

Ez a mondata azért is érdekes, mert Orosz Pál vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy az átigazolásokról mindig közösen döntenek.

A Fradi nem kommentálta a sportlapnak az egykori vezetőedző szavait.

Egy viszont biztos, az argentin Matias Rodriguez 55 percet kapott az előző félszezonban.

Rovatok