Index Vakbarát Hírportál

3-0-ra égünk, legalább show legyen

2019. február 15., péntek 10:57

Benjamin Kololli neve mondhat túl sokat, ha csak nem rajongói a svájci klubfutballnak - esetleg a koszovói válogatottnak -, de az talán rémlik, hogy múlt ősszel, az FC Zürich egyik Európa Liga-meccsén történt egy futballpályán ritkán tapasztalt, szerencsés kimenetelű, így igen vicces eset - vele.

Kololliék továbbjutottak az EL tavaszi, kieséses körébe, és nagyjából a legnehezebb ellenfelet kapták, a Bajnokok Ligájából éppcsak kihullott Napolit. Velük játszották csütörtök este a párharc első meccsét, hazai pályán.

Nem sikerült jól, már a 10. percben égtek, a 80. percre hármat kaptak.

Akkor viszont a bíró megajándékozta őket egy kezezésért befújt büntetővel, amihez Kololli állt oda. Nyomás nincs, hát mit csinál ilyenkor az ember az ajándék-tizenegyessel?

Bizony, bepanenkázza.

A 26 éves csatár világklasszisokat utánozva nyeste a kapuba a labdát.

De a show ezzel nem ért véget, a gólszerző ugyanis rendesen megünnepelte az 1-3-ra szépítő találatot.

Végül is igaza volt, legyünk realisták, hiába van még tíz perc, és lehetne sietni tovább szépíteni, idegenben ők egy ilyen olasz csapatnak nehezen rúgnak hármat, de akár egyet is. Ha már a továbbjutás elment, legalább ő érezze jól magát. Na meg kicsit a Zürich-B közép, ami vette a lapot, és már a panenkánál, aztán a gólörömnél is tombolt. 

Percek múlva Kololli egyik csapattársa óriási dupla kapufát lőtt, de maradt az 1-3.

statisztika

Rovatok