Index Vakbarát Hírportál

FA-kupa: Pogba örömjátékával a ManU egy félidő alatt elintézte a Chelsea-t

2019. február 18., hétfő 22:43

Az angol FA-kupa legjobb 16 között rendezett mérkőzésén hétfőn este a Chelsea a Manchester Unitedet fogadta. A mérkőzést a nagyszerű formában játszó Paul Pogba vezérletével a vendégek nyerték 2-0-ra, és ezzel kiejtették Maurizio Sarri csapatát a sorozatból.

Az egyre mélyebb válságba csúszó Chelsea edzője a remek idénykezdést követően immár a kirúgás szélére került. Nemrég a bajnokságban a Manchester City alázta meg a Chelsea-t 6-0-ra, ezzel egyben a BL-indulást jelentő helyezése is veszélybe került a londoniaknak, most pedig a második legfontosabb hazai sorozattól is búcsúztak.

Talán csak az mentheti meg az idény előtt kinevezett volt Napoli-edző állását, hogy az Európa-ligában még versenyben van csapatával a végső győzelemért, de elképzelhető, hogy már az sem.

A mérkőzés ráadásul igen balszerencsésen alakult a hazaiak számára, az első félidőban a mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltak a José Mourinho kirúgása, és Solskjaer kinevezése óta hazai közegben verhetetlen Unitednak, csakhogy a Chelsea védelme két esetben is csúnyán elaludt, amit mindkétszer góllal büntettek a vendégek.

Az első találathoz Pogba egészen tökéletes, bal szélről jobb lábbal beívelt, az érkező Herrera fejére varázsolt beadása kellett, és persze a középpályás szép fejese. Na meg az, hogy a hazai védők közül Rudiger lelépjen Pogbáról a beadás előtt – más pedig nem lépett ki a franciára –, aki így szabadon alkothatott, miként Herrerával sem érkezett senki.

A második gólnál az akciót indító mélységi passzt is Pogba adta, majd Rashford tökéletes beadására is a francia érkezett, Rudiger teljesen elmérte a labda ívét, Azpilicuetának pedig esélye sem volt a fejpárbajban.

A második félidőben csak helyzetekig jutott a Chelsea, a vendégek részéről pedig inkább csak a közönség volt aktív, egyre gonoszabbul cukkolva Sarrit a "You're getting sacked in the morning" (Reggelre kirúgnak) ilyenkor szokásos éneklésével, de a nagy formában lévő vendégszurkolók egyszerre gúnyolva a hazaiakat, illetve a saját volt edzőjüket, José Mourinhót is hangosan éltették a lelátón.

Mivel a Chelsea még igazán veszélyes helyzetig sem jutott el a második 45 perc alatt, így igazán nagy kérdőjelek nem maradtak a meccs végén, leszámítva persze, hogy mi lesz az olasz edző sorsa. Ismerve Abramovics legendás – értsd legendásan rövid – türelmét, hamarosan ezen a téren is fejlemények várhatók.

Rovatok