Index Vakbarát Hírportál

Király még a gatyarángatós trükkel is megpróbálkozott

2019. február 18., hétfő 11:46

Nagyon úgy tűnik, hogy az idei szezon már többet árt Király Gábor nimbuszának, mint amennyit teljesítményével segíteni tud csapatán. A Szombathely szombati, Mezőkövesd elleni meccsének végjátékát bemutató videót vasárnap este osztotta meg az M4 a Facebookon, a felvételen az látható, hogy a meccs végén csapata szögletrúgásánál az ellenfél kapujához felhúzódó Király a gatyarángatós, megye kettőben is kínos szintig süllyedve próbált valahogy előnyhöz jutni Stefan Drazsiccsal szemben, utána egy kicsit még dulakodott, végül pedig egy látványos hasas műeséssel tette fel a koronát produkciójára.

Király elkeseredett igyekezete persze érthető, a Haladás a vadonatúj stadionjával együtt menthetetlenül zuhan a másodosztály felé. A szombathelyi csapat 21 forduló után 10 ponttal áll az NB I. utolsó helyén, 2 győzelem és 4 döntetlen mellett 15 vereség a mérleg, mindehhez a legtöbb kapott gól (39) és a legkevesebb rúgott gól (15) társul, a bennmaradást jelentő 10. helyezés pedig 14 pont távolságba került a hétvégén a Mezőkövesdtől hazai pályán is 2-1-es vereséget szenvedő csapattól.

A szurkolók fordulók óta tüntetnek a játékosok ellen, az újabb és újabb vereségek után megszégyenítő rigmusokkal szapulva "kedvenceiket", a szidalmakból pedig olyan helyi legendáknak is kijut, mint Király Gábor.

A kilátástalanság és a szurkolók elkeseredettsége láthatóan a kapus idegeit is megviselte. Ezt a megoldást – mutatjuk lassítva is – már nagyon nehéz volna bepasszírozni a jó értelemben vett csibészség kategóriájába, inkább tűnik a saját mítosza lerombolásának. 

 A 42 éves, 108-szoros válogatott kapus még 2015 nyarán tért vissza Szombathelyre, hogy nevelőegyesületénél zárja le pályafutását, de valószínűleg nem ilyen végjátékról álmodott. 

Rovatok