Index Vakbarát Hírportál

Kivágták a bajnokságból az olasz klubot, ami 20-0-ra kikapott

2019. február 19., kedd 10:16

Kizárták az olasz harmadosztályból, a Serie C-ből a Pro Piacenzát, amely a hétvégi bajnokijára csak hétfős csapattal tudott kiállni, majd 20-0-s vereséget szenvedett a Cuneótól.

Az anyagi gondokkal küszködő klub korábban már három bajnokiról is távol maradt, a Cuneo ellen is csak azért állt ki, hogy ne zárják ki automatikusan a bajnokságból.

Hétfőn mégis lépett a liga vezetése, felülvizsgálták a Pro Piacenza korábbi meccseit és legutolsó bajnokiját, majd a kizárás mellett döntöttek. 30 ezer eurós büntetést is kiszabtak az egyesületre.

A Pro Piacenzát a 20-0-s meccs miatt is felelősségre vonták. A fegyelmi testület azt írta, megszüntették a verseny lényegét, méltatlan helyzetbe kényszerítették saját és az ellenfél játékosait is. Ezen kívül fizikailag is veszélyben voltak a Pro Piacenza futballistái, mert nem voltak felkészítve ilyen helyzetre. A csapatban csak ifjúsági korú játékosok, 16-18 évesek voltak.

A Pro Piacenza igazgatója, Carmine Palumbo azt mondta, ő csak a legjobbat akarta, úgy vélte, helyesen döntött, amikor vállalták a meccset. Azzal védekezett, hogy ő csak pár napja vette át az irányítást, nem volt elég ideje mást kitalálni.

Rovatok