Index Vakbarát Hírportál

A bírónak ugrott a Tottenham-edző a váratlan vereség után

2019. február 23., szombat 15:43

Meglepő vereséget szenvedett a Premier League harmadik helyén álló Tottenham a középmezőnybe tartozó Burnley-vel szemben, ami hazai pályán tudott 2-1-re nyerni a londoni csapat ellen.

Ráadásul a Tottenham nem is nagyon tudta uralni a meccset – az 57. percben Chris Wood góljával a hazaiak szereztek vezetést, erre még válaszolni tudott a 65. percben Harry Kane, a hajrában viszont egy védelmi kihagyás után Ashley Barnes megszerezte a győzelmet jelentő második gólt a Burnley-nek.

A lefújás után a Tottenham-edző Maurici Pochettino útja egyből a játékvezető Mike Deanhez vezetett, de nem baráti kézfogás miatt, hanem hogy kvázi a bírónak essen. Meg ugyan nem lökte Deant – ez ugye komoly eltiltást jelentett volna –, de centikre az arcába mászott. Végül kiderült, az volt Pochettino baja, hogy az első Burnley-gól előtt nem szögletnek kellett volna jönnie, hanem bedobásnak, méghozzá a Tottenham javára, ezt kérte számon az őt többször is elküldő bírón.

Tettéért elnézést kért az argentin edző, mint mondta, tíz éve talán először vesztette fel a fejét, amikor magyarázatot akart kapni a pályán történtekre (egyébként joggal reklamált), nem mintha ez megbocsáthatóvá tenné a viselkedését.

A Burnley a karácsony, egészen pontosan december 26. óta játszott nyolc bajnokijából ötöt megnyert, a másik három döntetlennel ért véget, vagyis kilőttek Boxing Day óta.

sportradar

Eredmények

Rovatok