Index Vakbarát Hírportál

Fontos meccsen nyert a Dortmund

2019. február 24., vasárnap 20:08

3-2-re győzte le hazai pályán a Borussia Dortmund a Leverkusent a német Bundesliga 23. fordulójában, így ismét három pont az előnye a bajnoki tabella élén a Bayern Münchennel szemben. 

A Dortmund meglehetősen passzívan kezdte a mérkőzést, a legtöbbször csak kereste a labdát, ennek ellenére a 30. percben mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést: egy szöglet után Dan-Axel Zagadou volt eredményes. Ez volt A 19 éves francia védő első gólja a szezonban.

A Leverkusen hat perccel később egyenlített, miután Kevin Volland 20 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Sok ideje azonban nem volt örülni a vendégeknek, a középkezdés után pár másodperccel már ismét a Dortmund vezetett Sancho góljával.

Az első félidő 2-1-es hazai vezetéssel ért véget, majd a második játékrészben rögtön tovább növelte az előnyét a Dortmund, ezúttal Mario Götze volt eredményes. A Leverkusen próbálkozott, sokszor be is szorította a hazai csapatot, de csak egy gólra volt képes a 75. percben, így a Dortmund végül 3-2-re megnyerte a találkozót.

ÖF

A mai nap másik meccsén a Hannover 3-0-ra kikapott a Frankfurttól. 

Rovatok