Index Vakbarát Hírportál

Büntetőkkel dőlt el az angol Ligakupa-döntő

2019. február 24., vasárnap 20:22

A Chelsea volt a címvédő Manchester City ellenfele az angol Ligakupában. Pörgős, brusztolós meccset játszott a két csapat, amit végül a City nyert meg büntetők után.

Az iramra nem lehetett panasz, különösen a Manchester City volt aktív már a mérkőzés kezdete óta, de a minimális dominancia helyzetekben nem nagyon manifesztálódott. Az első komoly helyzetig a 43. percig kellett várni, de az MC-s Nicolas Otamendi kísérletét védeni tudta Kepa Arrizabalaga.

A második félidőben is inkább a Manchester City próbálkozott, az 57. percben sikerült is gólt szereznie, de a videóbíró les miatt érvénytelenítette a találatot.

Ezután nem sokkal N'Golo Kante próbálkozott egy lövéssel 16 méterről, de centikkel eltévesztette a kaput. 

ezzel nagyjából ki adtak magukból mindent a csapatok. 90 perc alatt csupán egyetlen kaput eltaláló lövést sikerült felmutatni, így jöhetett a hosszabbítás. 

A hosszabbításban a Manchester City próbálkozott többet, Agüerónak két nagy helyzete is volt, de mindkétszer bravúrral védett Arrizabalaga, így jöhetett a büntetőpárbaj.

A Chelsea kezdett, Jorginho azonban kihagyta a 11-esét, majd két rúgással később David Luiz is hibázott. A Citytől viszont egyedül Leroy Sané nem értékesítette a saját büntetőjét, így végül 11-esek után a Manchester City lett a Ligakupa-győztes.

Rovatok