Index Vakbarát Hírportál

A kirúgott edző megmentőként tért vissza a Monacóhoz

2019. február 25., hétfő 18:29

Az AS Monaco 2-0-ra legyőzte a Lyont vasárnap este, így már 10 pontot gyűjtött az elmúlt négy fordulóban. Nagy dolog ez azok után, hogy a szezon első 22 fordulója után csak 15 pontja volt a csapatnak.

Az orosz Dmitrij Ribolovljev dollármillióiból pénzelt Monaco 2013 óta stabilan a francia bajnokság egyik meghatározó csapata volt. Az elmúlt öt évben két harmadik és két második hely, illetve egy bajnoki cím jött össze a klubnak. 

Ribolovljev azonban elzárta a pénzcsapot, a csapat pedig olyan játékosokat adott el 2017 óta, mint Benjamin Mendy, Bernardo Silva (mindkettőt a Manchester City vette meg), Tiemoué Bakayoko (Chelsea), Kylian Mbappe (PSG), Thomas Lemar (Atlético Madrod) vagy Fabinho (Liverpool).

A megváltozott helyzetet nem tudta kezelni Leonardo Jardim, akit tavaly október 11-én elküldött a Monaco, miután a csapat kilenc forduló alatt csak egyszer nyert, hat pontjával pedig csak a 18. volt a bajnokságban. Ugyanakkor a helyére érkező Thierry Henry sem tudta megváltani a világot, 12 forduló alatt csak két győzelemre volt jó, a Monaco pedig a 20 fős bajnokság 19. helyére csúszott vissza.

Henry-nak sem volt maradása, visszatért Leonardo Jardim, aki bár az első meccsét még elveszítette a Dijon ellen (két napja volt felkészülni), de az elmúlt négy fordulóban nem kapott ki a csapata. Legutóbb épp a bajnoki harmadik Lyont sikerült 2-0-ra megverni, ennek köszönhetően pedig a Monaco már öt pontra van a kiesőzónától. 

Tabella

Rovatok