Index Vakbarát Hírportál

Orbán Willi a 89. percben mentett pontot a Leipzignek

2019. február 25., hétfő 22:41

1-1-es döntetlennel ért véget a Bundesliga 23. fordulójának zárómeccse, a Leipzig-Hoffenheim, amin három magyar válogatott játékos is pályára lépett. Ketten kezdőként, a kapus Gulácsi Péter és a védő Orbán Willi alapjátékosok a Leipzigben, a túloldalon Szalai Ádám pedig csere volt a Hoffenheimben.

Az első félidő közepén a horvátokkal vb-ezüstérmes Andrej Kramarić adott ízelítőt Gulácsinak, hogy mire számíthat majd az Eb-selejtezőben, ahol ugye összesorsolták Magyarországot és Horvátországot, és gyorsan megszerezte a vezetést a vendégeknek egy lesgyanús, de hajszállal még pont szabályos góllal. Gulácsi ugyan védett Joelinton lövésénél, de a labda róla pont a kapuval szemben érkező horváthoz pattant, aki nem hibázott.

A második félidőben nagy küzdés után, de végül meglett az egyenlítés a Leipzignek, az előre merészkedő Orbán egy oldalról betekert labdába piszkált bele sikerrel a 89. percben. Orbánnak ez volt a negyedik gólja a szezonban, amivel a schalkés Daniel Caligiurival holtversenyben a leggólerősebb hátvéd a német bajnokság idei szezonjában.

Előtte a csereként a 69. percben beálló Szalai Ádám bebiztosíthatta volna a győzelmet a Hoffenheimnek, de a magyar válogatott csatár fejesénél bravúrral védett Gulácsi szögletre.

A döntetlen nem a legjobb eredmény a Leipzignek, hiszen ha a Bundesliga 4. helyén álló csapat legyőzte volna a 8. Hoffenheimet, a felléphetett volna a dobogóra a szombaton otthon vereséget szenvedő Mönchengladbachot megelőzve.

stat

Rovatok