Index Vakbarát Hírportál

Nem volt személyszállítási engedélye a repülőnek, amivel lezuhant Sala

2019. február 25., hétfő 18:00 | aznap frissítve

A légi balesetet vizsgáló szakemberek szerint nem szállíthatott volna utast az Emiliano Salával lezuhanó pilóta, Dave Ibbottson, a férfi által vezetett, Amerikába bejegyzett Piper PA-46 Malibu repülőgép ugyanis nem rendelkezett személyszállítási engedéllyel, tudta meg az AP hírügynökség.

A gyanú, miszerint az egymotoros kisgép nem rendelkezett megfelelő engedéllyel, már január végén, röviddel a 28 éves futballista és a 60 éves pilóta halálát okozó baleset után felmerült.

A gépet hivatalosan privát használatra engedélyeztették, a vizsgálat viszont még nem derítette ki, hogy a privát vagy kereskedelmi szabályok alapján tekintsenek a gép utolsó útjára, aminek költségein a felek osztozkodtak, így akár privát használatnak is minősülhetett. Annak tisztázása még folyamatban van, hogy ez jelen esetben így történt-e.

A légi baleseteket vizsgáló brit szervezet, az AAIB közléséből az is kiderült, hogy a gépet három részre szakadva találták meg a La Manche-csatorna fenekén, volt olyan része, amit csak a kábelek fogtak össze a törzzsel.

A repülőgép 2019. január 21-én zuhant a La Manche-csatornába, amikor Sala épp a Nantes-tól a Cardiff Cityhez, új csapatához tartott. Sala testét kiemelték az azóta megtalált roncsból, Ibbottson holttestére, illetve a pilóta engedélyére és repülési naplójára nem találtak rá.

Rovatok