Index Vakbarát Hírportál

A Celtic edzője azonnal a Leicester edzője lesz

2019. február 26., kedd 11:09

A Celtic kedden engedélyt adott edzőjének, Brendan Rodgersnek, hogy tárgyaljon a Leicester Cityvel az angol klub megüresedett edzői posztjáról - jelentette a BBC.

A 2016-os Premier League-győztes a hétvégén rúgta ki Claude Puelt, mert a csapat utóbbi hat meccséből ötöt elveszített, szombaton otthon kaptak ki 4-1-re a Crystal Palace-tól.

Rodgers a Celticcel 2016 nyári kinevezése óta folyamatosan a topon volt, 2017-ben és tavaly is tripláztak Skóciában, idén az első trófeát, a Ligakupát már szintén elvitték.

Az északír edző vezetésvel hétből hét címet söpörtek be,

és útban vannak a nyolcadik felé, mert 8 ponttal vezetik a bajnokságot a Rangers előtt. Zsinórban nyolcadszor lehet bajnok a Celtic.

Rodgers az európai kupákban nem brillírozott, 2016 és 2017 őszén bejutottak a Bajnokok Ligájába, de kiestek a csoportból. Tavaly nem jött össze a BL, az AEK Athén kiverte őket a selejtezőn. Az Európa Ligában a legjobb 32-ig mentek, azaz elérték a kieséses kört, ám ott a múlt héten a Valencia megállította őket, sima 0-3-as összesítéssel búcsúztak.

A 46 éves menedzser 2012-től a Liverpoolnál dolgozott, 2014-ben éppcsak elbukták a klub első Premier League-címét a ManCity ellen, majd 2015 őszén az edzőt elbocsátották, Jürgen Klopp vette át a helyét.

A Leicester City 12. helyen áll a PL-ben, mióta 3 éve a semmiből bajnokok lettek, nem igazán találják magukat. A sikeredző, Claudio Ranieri 2017 tavaszi menesztése óta Rodgers már a harmadik trénerük lehet. Puel 16 hónapig húzta, 2017 őszén kapta meg a csapatot.

Rovatok