Index Vakbarát Hírportál

Dicsérik Dárdai merész taktikai újítását

2019. február 26., kedd 11:13

23 forduló után 32 pontot gyűjtött a Hertha BSC, kétszer annyit, mint az osztályozós helyen álló Stuttgart. A nemzetközi kupaszereplést jelentő hatodik helytől öt pont a távolság.

„Egy jó sorozat kellene, és megindulhatnánk felfelé. Ha például hét pont jönne a következő három meccsen, akkor nyílttá tehetnénk a jó pozíciók felé vezető utat” - magyarázta a csapat magyar edzője, Dárdai Pál a Morgenpost hasábjain.

Úgy érezte, hogy 42 év után volt reális esély arra, hogy a berliniek megverjék a Liverpoolból mentális fáradtsággal hazatérő bajorokat Münchenben, de nem jött össze. Ők mindent megtettek, a szerencse hiányzott, ahogy az utóbbi időszakban is. (A bajorok egy kapushiba után nyertek 1-0-ra.) A játékuk, a felkészülésük ugyanis rendben volt, a fontos pillanatokban azonban nem úgy pattantak a labdák.

A Bild mindenesetre dicsérte a Bayern ellen merész taktikai újítását, hogy 5-2-1-2-es hadrendben küldte fel csapatát, vagyis nem mondott le a támadásokról, és a két védekező középpályással megpróbálta kiiktatni az ellenfél két szervező játékosát.

A kiállított Rekik egymeccses eltiltást kapott, vagyis rá nem számíthat a Mainz ellen. A Hertha utoljára novemberben nyert hazai pályán ezt a rossz sorozatot szeretnél megszakítani.

Utána Freiburgba mennek, majd a listavezető Dortmundot fogadják március 16-án.

Ezért a hét pont ambiciózusnak tűnik, nem véletlenül tette hozzá, hogy a hattal sem lenne boldogtalan.

Március végén válogatott szünet jön, és ha ezeket a pontokat begyűjtenék, összejöhetne a vágyott kedvező széria

Rovatok