Index Vakbarát Hírportál

Sarri: Nem akarjuk megölni Kepát

2019. február 26., kedd 19:18

Egyelőre nem tudja a Chelsea edzője, Maurizio Sarri, hogy a szerdai bajnokin beteszi-e a csapatba a kapus Kepa Arrizabalagát, aki a legutóbbi mérkőzésen megtagadta a cserét.

A Chelsea vasárnap a Manchester Cityvel játszott az angol Ligakupa döntőjében, Sarri a 11-es rúgások előtt akarta lehozni a kapust, mert azt hitte, sérülése miatt nem tudja folytatni. Már jelezték is a cserét, de nem akart lejönni Kepa, integetni kezdett az edzőnek, hogy ő marad, Sarri pedig tombolt a dühtől.

Később mindkét fél magyarázkodott, azt mondták félreértésről van szó. Sarrinak nem jött jól az ügy, mert a Chelsea elég rosszul teljesített az utóbbi hetekben, ami az edző tekintélyét is aláásta.

A Chelsea szerdán a Tottenham Hotspurral játszik az angol futballbajnokságban, a meccs előtt kérdezték Kepáról is az edzőt.

„Döntenem kell róla, hogy játszik-e. Talán igen, talán nem. Nagyon nagy hibát követett el. Számomra vége van az ügynek. Beszéltem Kepával. Aztán együtt is beszéltünk, elnézést kért a technikai stábtól, de ez nem volt elég. Aztán elnézést kért a klubtól és a csapattársaitól is. Azt hiszem, nagyot hibázott, de nekünk nagyvonalúnak kell lennünk. Mi nem akarjuk megölni őt." – idézte az edzőt a BBC.

Sarri azt mondta, a csapat érdekének megfelelően fog Kepa játékáról dönteni, de a kapusnak készen kell állnia.

Az olasz edző arról is beszélt, hogy vasárnapi incidens nincs hatással a játékosokkal való kapcsolatára, sőt, még jobban tisztelik, mint azelőtt.

Rovatok