Index Vakbarát Hírportál

A spanyol bajnokságban eltörlik a gyűlölt hétfői meccsnapot

2019. március 1., péntek 18:18

A következő szezontól a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) beszünteti az élvonalban (ez az ún. La Liga) a hétfő esti mérkőzéseket, és lehet, hogy csak szombaton és vasárnap lesznek meccsen.

A RFEF elnöke, Luis Rubiales a Twitteren a régóta zajló szurkolói tiltakozásokra utalva azzal indokolta döntést:

Az üzlet fontos, de a szurkolók még fontosabbak.

A spanyol élvonalban 2010 óta rendeztek hétfői meccseket, ami megdobta a televíziós nézettséget, de csökkentette a helyszíni nézőszámot.

Egy hónappal ezelőtt az Alavés szuroklói tiltakoztak a Levante elleni hazai mérkőzésük előtt, és csak öt perccel a kezdőrúgás után mentek be a stadionba. Majd egy csoport koporsót vitt be, míg egy kifeszített molinón a "modern labdarúgás haláláról" emlékeztek meg.

Rubiales elárulta, a pénteki találkozók eltörléséről is folynak tárgyalások.

Az európai kupasorozatokban szereplő nagy klubcsapatoknak - mint amilyen a bajnoki címvédő FC Barcelona, a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid, az Európa-liga nyertes Atlético Madrid, vagy a Sevilla - nem kell pénteken és hétfőn pályára lépniük. Így viszont más együttesek aránytalanul sok találkozót játszottak ezeken a napokon, így például az Athletic Bilbao, amely idénybeli 25 bajnokijából nyolcszor mérkőzött hétfői játéknapon.

(MTI)

Rovatok