Index Vakbarát Hírportál

Gulácsit a kapufa mentette meg

2019. március 2., szombat 17:54

Három magyar a pályán, egy pedig a partvonal mellett állt a Bundesliga 24. fordulójában. Sallai Roland sérülés miatt nem állt a Freiburg rendelkezésére, az RB Leipzigben Gulácsi Péter és Orban Willy is kezdő volt, a Hoffenheimben a 36. percben állt be Szalai Ádám.

Az RB Leipzig a Nürnberg vendége volt. A 11. percben vezethetett volna a hazai csapat, de 11-est rontott. A 11. percben Tim Leibold lépett be a 16-osra, elesett Ibrahima Konte lábában. Nem tűnt szándékos buktatásnak, a bíró a videón is megnézte, végül befújta a büntetőt.

A labda mögé Hanno Berens állt és Gulácsi fölött elrúgva, a felső lécet találta telibe. A lipcsei csapat később Klostermann révén megszerezte a vezető és egyben győztes gólt is. A lipcsei csapat az elmúlt öt meccsből harmadszor még gólt sem kapott.

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC a Mainzot fogadta. A gól nélküli első félidő után csak 37 másodperc telt el a másodikból, amikor egy lövést a berliniek védője, Niklas Stark fejjel akart menteni, de éppen saját kapujának bal alsó sarkába fejelte.

A Mainz csak három percig örülhetett a vezetésnek. Egy szöglet utáni fejest a norvég kapus, Jarnstein még ki tudta ütni, de jött Marco Grujic és közelről bevágta. Aztán Stark hős lett, a 60. percben egy szöglet után elől maradt, és egy jobbról bepasszolt labdát rúgta közelről a kapuba.

Szalai Ádám a kispadról kezdte idegenben, az Eintracht Frankfurt elleni meccset, de a 37. percben becserélték, Kerim Demirbayt váltotta. Volt ziccere is a Hoffenheim magyar válogatott csatárának, csapata 0-1-ről 2-1-re fordított, de mégsem tudott nyerni.

A 65. percben Kasim megkapta a második sárgáját is, a Frankfurt pedig a 89. percben egyenlített, a 95. percben pedig megszerezte a győztes gólt. A forduló rangadóját, a Mönchengladbach-Bayern derbit 18:30-tól játsszák majd.

Nürnberg

Hertha

Frankfurt

Bundesliga, 24. forduló:

Eintracht Frankfurt-TSG 1899 Hoffenheim 3-2 (1-1)

Hertha BSC-FSV Mainz 05 2-1 (0-0)

Bayer Leverkusen-SC Freiburg 2-0 (1-0)

1. FC Nürnberg-RB Leipzig 0-1 (0-1)

Schalke 04-Fortuna Düsseldorf 0-4 (0-1)

Rovatok