Index Vakbarát Hírportál

A 91. percben fogott 11-est a Tottenham-kapus a londoni derbin

2019. március 2., szombat 15:49

A Tottenham 1-1-et játszott az Arsenallal a Premier League 29. fordulójában úgy, hogy a 91. percben egy büntetőt hagyott ki a vendégcsapat.

Jegyzőkönyv:

Az észak-londoni derbi a Bajnokok Ligája-helyekért is kiemelt jelentőségű volt. A meccs előtt a Tottenham 60 pontjával a bajnokság harmadikja volt, míg az Arsenal 56-tal a negyedik, de mindkét csapat célja volt, hogy minél messze legyenek az 55 pontos Manchester Unitedtől. 

A Tottenham kisebb hullámvölgyben van, a Burnley-től elszenvedett kínos vereség után a Chelsea-től is kikapott a héten, míg az Arsenal három győztes bajnoki után volt.

Az Arsenal az első negyedóra végén védelmi- és kapushibát kihasználva szerzett vezetést. A félpályánál nem tudták elfejelni egy felívelést a védők, majd Lacazette előre vágott labdájára is túl későn mozdult ki Lloris kapus. A labdát Ramsey szerezte azt meg, húzott kettőt és a már üres kapuba lőtt.

Ezután a Tottenham birtokolta többet a labdát, de az Arsenal elbírta a nyomást. Harry Kane fejese ugyan be is ment, de lesen állt a Tottenham csatár. A félidő végén pedig Leno kapus bravúros védéseinek köszönhetően maradt meg az Arsenal-előny.

A második félidő elején az Arsenal újra dominált. Az 52. percben Lacazette-nek sikerült kihagyni egy nagy helyzetet is. Ezután nem sokkal Unai Emery be is hozta a helyére a csapat házi gólkirályát, Aubameyangot. 

Az Arsenal maradt a veszélyesebb, de így is sikerült a Tottenhamnek egyenlíteni. A 72. percben egy szabadrúgás után lökésért fújt be a játékvezető egy 11-est. Mustafi valóban feldöntötte Kane-t a kapu előtt, de a Tottenham-csatár lesről indult. Ez azonban nem számított, Kane belőtte a büntetőt, ezzel lett 1-1.

A meccs hajrájában aztán az Arsenal is kapott egy 11-est, Aubameyang került a földre, de nem úgy tűnt, hogy szabálytalankodtak volna vele. A csatár vállalta el a büntetőt, de nem volt elég pontos, a 91. percben Lloris kivédte a lapos lövést, aztán a kipattanót is elhibázta az Arsenal.

A döntetlennel maradt a különbség a két csapat között, a Manchester United pedig lehetőséget kapott, hogy bejöjjön a legjobb négy közé.

Tabella:

Rovatok