Index Vakbarát Hírportál

Beckham szobrát győzelemmel ünnepelték Los Angelesben

2019. március 3., vasárnap 08:43

A Los Angeles Galaxy stadionjánál a szezon első meccse előtt leleplezték David Beckham szobrát. Az angol középpályás 2007 és 2012 között volt a klub játékosa, de eközben a Milannál is szerepelt kölcsönben.

A 43 éves Beckham meghatódott, hiszen ez most mégsem olyan pillanat volt az életében, mint mikor az alsónadrágját reklámozta, most a pályán eltöltött évekre emlékeztek egy jellegzetes mozzanatával.

A nem túl jól sikerült futballista szobrok időszakában – elég csak Ronaldo megörökítésére gondolni –, ez még egy viszonylag jól sikerült darab, bár inkább nem is foglalnék állást, tessék szavazni róla.

Ez egy jó szobor?

  • 1479
    Igen
  • 338
    Nem

Az egész procedúra később kezdődött amúgy, mert Beckham hozott magával egy kis esőt, hogy otthonosabban érezze magát. Általában tízre teszik a csapadékos napok számát a városban, kora délután egy kisebb vihar is volt, aztán mindez varázsütésre elmúlt, ahogy közeledett a meccs kezdésének időpontja.

Beckham udvariasan megköszönte mindenkinek, ahogy az ilyenkor lenni szokott, de érződött a szavaiból, tényleg jól érezte magát a városban, és arról is mondott pár szót, hogy az ország milyen sokat tesz a futballért. És milyen csodás lenne, ha a következő Messi innen kerülne ki. Beckham jövőre már tulajdonosként is részt vesz az amerikai futballbizniszben, Miamiban.

A Galaxy a 96-os ligaalapítás óta rekordbajnok, Ibrahimovic bevállalta, hogy vállal még egy évet, ezért találkoztam legalább nyolc svéddel, és rengeteg a mexikói mezes férfival, de ott volt az ecuadori zászló is a stadionban, a perui mellett.

A meccs tűzijátékkal kezdődött, miután egy kislány elénekelte a himnuszt. Csak egy pillanatra futott át a fejemben, hogy itt a klub szervezi a tűzijátékot, és mire befejeztem volna a gondolatot, azt láttam, hogy Nikolics a kispadon kezd a Chicagóban, mert harmadik gyerekének születése miatt késve csatlakozott a csapathoz, és az edző Sapong játéka mellett döntött.

Nem is rosszul, mert a második félidő elején egy kapitális védelmi hibát kihasznált. Az előnyben lévő vendégcsapat bevághatta volna a második gólt, de sorra hagyták ki a helyzeteket, az előrehúzódó Steres viszont a kapuba bólintott. Tíz perccel a vége előtt pedig az addig nem túl energikusan mozgó Ibrahimovic egy fejessel eldöntötte a meccset, jöhetett megint egy csomó konfetti, ahogy a góloknál szokás ebben a stadionban. Hollywoodra amúgy az eredményjelző feletti felirat is emlékeztet.

Ibra nevét háromszor skandálta a tömeg, ez a kegy csak neki jár, Steres csak egyszer kapta meg ezt a jutalmat. 

A magyar szinthez képest pörgős meccset egy kis szerencsével nyerte meg a Galaxy.

Rovatok