Index Vakbarát Hírportál

Mourinho: Rakitic az egyik legalulértékeltebb futballista

2019. március 4., hétfő 14:01

Szombaton 1-0-ra, előtte szerdán 3-0-ra verte a Barcelona a Real Madridot a Bernabeu-ban, a fővárosi csapat saját stadionjában, a sikerekben nem kis része volt Ivan Rakiticnek.

Utóbbi meccsen amellett, hogy felszántotta a pályát, még az egyetlen gólt is ő lőtte, és ezt már José Mourinho sem hagyhatta szó nélkül. A portugál edző jelenleg szakkommentátorként tengeti napjait, a Bein Sportsnál stúdióvendég volt a közvetítés alatt.

Előbb a Barcelonát dicsérte, azt mondta, "bár most nem játszanak olyan szépen, de nagyon stabilak", majd jött a horvát középpályás magasztalása.

Mielőtt befejezném, hadd mondjak még el valamit, amit már réges rég óta szeretnék. Nekem Rakitic a világ egyik legalulértékeltebb játékosa. Fantasztikus futballista minden szinten. A védekezőmunkája a jobb oldalon, hogy kompenzálja Messit, mérföldeket fut, a labdatartásban is fantasztikus, egyszerű és hatásos. Ismétlem, az egyik legalulértékeltebb. Ezzel akartam zárni, mert általában a nagy nevekről beszélünk, de nekem Rakitic (is az)

- lelkendezett Mourinho olyan átéléssel, mintha Rakitic a fia lenne.

Sőt, a tréner aztán megoldásfélét is javasolt Rakiticnek, hogyan növelhetné az elismertségét:

"Erősítenie kéne az Instagramján, a közösségi médiában többet szerepelni, mert ez irtó fontos manapság. Ő ebben nem olyan jó, ő a pályán jó, nagyon."

És ezzel csak félig viccelt Mourinho, napjainkban tényleg azok számítanak extra menőnek, akik posztolgatnak, Rakitic viszont régi típusú futballistának tűnik.

Mourinhótól az elismerés azért is nagy szó, mert a Barcelonánál kezdte ugyan edzői karrierjét, de a klub az utóbbi években nem igazán állt közel a szívéhez. A Chelsea-vel, az Interrel és a Real Madriddal is viharos meccsei voltak a Barca ellen, főleg Barcelonában.

Rovatok