Index Vakbarát Hírportál

A Bayern kiakadt Löw időzítésén

2019. március 6., szerda 14:25

Kritizálta Joachim Löw szövetségi kapitányt a Bayern München vezetősége, amely szerint az edző rosszul időzítette a bejelentést, hogy a klub három futballistájára, Thomas Müllerre, Mats Hummelsre és Jérome Boatengre nem számít a jövőben a válogatottnál.

A német szövetség (DFB) keddi közleménye szerint a tréner személyesen közölte döntését a három bayernessel. A trió tagja volt a 2014-es világbajnok keretnek ugyanúgy, mint a tavalyi, oroszországi tornán nagy meglepetésre már a csoportkör után kieső csapatnak. A két védő, a 76-szoros válogatott Boateng és a 70-szeres válogatott Hummels 30 éves, míg a kereken 100 válogatott szereplésnél járó támadó, Müller 29.

A Karl-Heinz Rummenigge ügyvezető és a Hasan Salihamidzic sportigazgató által aláírt szerdai kommünikében az áll, hogy sportszakmai döntéseket általában nem szokás kommentálni,

"ezzel együtt a döntés közlésének időpontja és körülményei vitathatóak".

Rummenigge és Salihamidzic nem értik, Löw miért csak most hozta nyilvánosságra döntését.

"A német válogatott tavaly november 19-én játszotta legutóbbi meccsét. Bosszant minket, hogy a Bayern meghatározó játékosait csak három és fél hónappal később értesítik, miközben fontos meccsre készülnek a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában" - írják a közleményben. (Azt nem igazán veszik figyelembe, hogy Löw azóta figyelhette a klubjukban a három ember teljesítményének alakulását, és egyikük sem brillírozott az elmúlt három hónapban.)

A Bayern szerint Löw keddi, müncheni látogatását nem jelentették be előre, a kapitány meglepte az érintetteket. (MTI/Index)

Rovatok