Index Vakbarát Hírportál

Újabb kulcsember dőlt ki a futball-Eb-selejtezőkről

2019. március 6., szerda 10:45

Sallai Rolandot megoperálták, jó eséllyel véget ért a szezonja, míg Fiola Attila térdproblémái miatt hetekig nem lesz bevethető, így egyikük sem lesz ott a magyar válogatott első két Európa-bajnoki selejtezőjén, Szlovákia és Horvátország ellen március 21-én, illetve 24-én. Továbbá Kleinheisler László is sérüléssel küzd, kérdéses a szereplése.

A 21 éves Sallai ágyéksérülése miatt november vége óta nem játszott, de csak most műtötték meg – a szezonban már szinte biztosan nem lép pályára. A szélső augusztusban szerződött a ciprusi APOEL-től Freiburgba.

Fiola, a Vidi 29 éves védője egy korábbi térdsérülése miatt bizonyos időszakonként fizioterápiás kezelésekre szorul, hogy elkerülhesse a műtétet, majd a kezelések után rehabilitációs munkát kell végeznie. Emiatt ő sem lehet ott Marco Rossi szövetségi kapitány keretében.

Most abba a periódusba értünk, hogy néhány hétre kivettük az edzésmunkából, hogy a kezelések után később újra százszázalékos állapotban tudjon pályára lépni

– idézi az MTI Kovács Tibor csapatorvost.

Az NK Osijek légiósa, Kleinheisler januárban került a horvát klubhoz, de azonnal izomsérülést szenvedett, ami még nem jött rendbe teljesen. Nagyjából a napokban játszhat először, kiderül majd, milyen állapotban lesz 20-a környékén.

A magyar csapat március 21-én Szlovákiában kezdi meg a jövő évi Eb selejtezőit, három nappal később a Groupama Arénában a világbajnoki ezüstérmes horvát csapatot fogadja.

Rovatok