Index Vakbarát Hírportál

Hirtelen találtak plusz 1190 parkolóhelyet az új Puskás-stadion mellett

2019. március 7., csütörtök 13:31

Hétfőn írta meg a Népszava nyomán a 444, hogy a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. szerint minden rendben van az új Puskás-stadion környékén a közlekedés szempontjából, a villamos, troli, busz és metró alkalmas lesz a nézők elszállítására, amire szükség is lesz, mert csak 556 parkoló társul majd a 67 ezres stadion mellé.

Ez egyébként nem ritkaság, nem minden európai óriásstadion mellé építenek hatalmas parkolót, és az sem mindig válik be, ha így tesznek, a müncheni Bayern-stadion 11 ezres parkolójából ugyanis időnként 2 órába is telik a kijutás.

Most a Népszava görgette tovább az ügyet, és kiderült, hogy a 2020-as Európa-bajnoki meccsek idejére azért mégis lesz plusz parkolókapacitás, a szomszédos Budapest Arénában ugyanis a kérdéses meccsek (három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő) idején nincs program, tehát az Aréna parkolója is használható lesz.

Az új Puskás Ferenc Stadion környékén költségcsökkentés miatt nem alakítottak ki plusz parkolóhelyeket. A stadiont várhatóan 2019 novemberében adják majd át.

Rovatok