Index Vakbarát Hírportál

A világ legértékesebb futballistája néha elesik a labdában

2019. március 7., csütörtök 17:39 | aznap frissítve

A mérvadó Whoscored statisztikája szerint a Manchester United játékosai csak egyetlen alkalommal tudták szabályosan elvenni a labdát Kylian Mbappétól, a Paris Saint-Germain csatárától a két csapat szerda esti BL-nyolcadöntőjében. Ehhez képest különösen érdekes, hogy a labdának viszont kétszer is sikerült önerőből megszabadulnia a franciától. Ráadásul látványos keretek közt, avagy viccesen hülyét csinálva napjaink legértékesebbnek tartott labdarúgójából.

Valószínűleg a PSG szurkolói is jót mulattak volna utólag a két jeleneten, ha nem esnek ki egy utolsó percben kapott góllal. Így viszont már inkább keserűen nézhetik, hogy kétszer is azon ment el az egyenlítés, hogy a Transfermarkt által 200 millió euróra becsült világsztárt hatalmas helyzetben leszerelte magáról a labda. 

Az első alkalommal – a 43. percben – rádásul még elég önző is volt, rég le kellett volna passzolnia, amikor megbotlott benne.

A második eset a 83. percben történt, amikor egy védőn megpattanó indítás hullott elé olyan tökéletesen, hogy egyedül törhetett kapura, csakhogy az átvétel után meglepően egyoldalú csatába keveredett a labdával, a nagy csetlés-botlás vége pedig az lett, hogy Mbappé és a labda is külön-külön érkezett meg De Gea kapushoz.

A megoldás kicsit emlékeztetett arra a bukdácsolásra, mint amibe a 2018-as vébédöntő vége felé bemutatott bő 65 méteres szólója torkollott váratlanul annak idején. 

Persze rögtön emeljük ki, hogy nem Mbappén múlt a PSG kiesése. Amellett, hogy adott egy szép gólpasszt, nem is játszott rosszul. És hogy milyen végtelenül össze volt törve a szerda esti végkifejlettől, az tökéletesen átjön a lefújáskor őt mutató kamera felvételéből.

Rovatok