Index Vakbarát Hírportál

Két köténygól, nagy kereszt: belejött az exbarcás

2019. március 8., péntek 19:21

Pedro 2015 nyarán nem önszántából hagyta el a Barcelonát, hiába nyert meg épp mindent a klubbal, a kezdőből kiszorult, és a Messi, Suarez, Neymar hármas mögött nem ígérkezett neki sok játékidő. Lépett hát, José Mourinho hívta a Chelsea-be, és ő igent mondott.

Szinte katasztrofálisan indult a Premier League-kaland, Mourinhót decemberre kirúgták, a csapat a kiesőhelyek közelében is bukdácsolt. 2016-17 sikerekben bejött, Contéval a padon újra megnyerték a bajnokságot, de egy évvel később, tavaly nyáron - egy FA-kupasiker után - az olaszt is elküldték.

Pedrónak voltak jó meccsei, lőtt nagy gólokat is, de úgy igazán sosem jött bele huzamosabb időre, nem jött tőle, amit a Barcában tudott.

A következő edzőnél, Maurizio Sarrinál sem játszott rosszul, de az utóbbi héten mutatott végre olyan formát, mint fénykorában.

A kirúgás széléről hozták vissza az olasz trénert, múlt héten a Spursnek remek gólt lőtt Pedro - a kapusnak kötényben - , 2-0-ra nyertek.

Csütörtökön az Európa Ligában villogott, az első gólnál Giroud-val játszott össze, a francia sarokkal, kötényben visszaadott kényszerítőjét szintén kötényben rúgta be a kapusnak a szélső.

Klasszisa talán a harmadik góljuknál jött ki legjobban, bár se gólpasszt nem adott, se a gólt nem ő rúgta. De ő kreált helyzetet a gyönyörűen, saját kapusuktól felépített támadásból egy nagy keresztlabdával. (Az akciót Loftus-Cheek és Hudson-Odoi fejezte be.)

Ha ilyen formában tudja tartani Sarri, nem kell aggódnia a szezon végéig, sőt akár az egyetlen megmaradt trófea, az Európa Liga is összejöhet.

Pedro 31 évesen újra a réginek tűnik.

Rovatok