Index Vakbarát Hírportál

Kiheverte a Real-sokkot, beindult a brazil bulldog

2019. március 8., péntek 14:35

Augusztusban komolyan felmerült, hogy a valenciás Rodrigo Morenót szerződteti a Real Madrid, pedzegették, hogy az első számú kiszemelt Cristiano Ronaldo helyére. A brazil születésű spanyol válogatottért viszont állítólag minimum 80 millió eurót kért a Valencia, így az átigazolás kútba esett. (Excsatárát, Marianót vitte vissza a Real a Lyontól alig 30 millióért.)

Rodrigo az első bajnoki fordulóban, amikor még élt a madridi szál, gólt lőtt az Atleticónak, majd

négy hónapon keresztül nem talált be.

Nem tudni, mi volt a gond, sérülés miatt egyetlen hetet hagyott ki. Gólínsége a 16. fordulóban szakadt meg, amikor Eibarban betalált.

Innen négy héten át újra kereste önmagát, de január közepére megtalálta:

utóbbi 11 meccsén 9 gólnál jár, lőtt egy mesterhármast, a Valenciával bejutott a kupadöntőbe.

Rodrigo bombakapása a Bilbaónak (Valencia-Athletic 2-0)

Vasárnap talán élete gólját rúgta a Bilbaónak, amikor 2-0-ra nyertek, akkora kapáslövés volt, hogy majd feldöntötte a kaput.

A 28 éves csatár csütörtökön sem lassított, szóló jött tökéletes befejezéssel, majd egy szép akciót fejezett be ballal közelről, szintén nagyon precízen. A Krasnodart így is csak 2-1-re verték, úgyhogy lesz dolga a jövő heti visszavágón is.

Mivel épp most volt a születésnapja, nyáron még pont jó korban lesz, felépítése is tökéletes (182cm/77kg), ha így folytatja a szezon végéig könnyen lehet, hogy valaki még azt a 80 milliót is megadja érte.

Rovatok