Index Vakbarát Hírportál

A Bayern 6-0-s KO-val ugrott a Bundesliga élére

2019. március 9., szombat 17:31 | aznap frissítve

A Bundesliga innentől kezdve a Bayern München és a Borussia Dortmund versenyfutása lesz a bajnoki címért. A 25. fordulót még a Dortmund kezdte meg az első helyen jobb gólkülönbségével, de a Bayern München 6-0-s győzelmével megelőzte a csak 3-1-et játszó ellenfelét.

A Bayern nem készült túl nyugodtan a Wolfsburg elleni bajnokira azok után, hogy Joachim Löw kidobta Hummelst, Boatenget és Thomas Müllert is a válogatottból. Az időzítéssel és a stílussal voltak bajaik a münchenieknek. A rossz hangulat azért nem nyomta rá a bélyegét a csapat játékára. Sőt Nico Kovac edző szerint még motivációt is adhatott Löw lépése.

A Bayern bő fél óra után törte meg a nem túl veszélyesen játszó Wolfsburgot, a 34. percben Gnabry szerezte meg a vezetést, majd alig három perccel később Lewandowski is betalált. Az akció egy támadásból indult, majd a végén simán kipasszolták a védelmet, Gnabry is kapura lőhetett volna, de önzetlenül a másik oldalon érkező Lewandowski elég gurított, aki a kapuba lőtt. Ezzel a találattal Lewandowski minden idők legeredményesebb külföldi játékosa lett a Bundesligában, Pizzarót előzte meg.

A Bayern a második félidőben is dominált, az 52. percben James Rodríguez gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Nico Kovac edző ezután le is hozta kulcsembereit, Javi Martínezt, Gnabryt és Rodríguezt is lecserélte. A csapat ezután sem akadt meg, a 75. percben Thomas Müller gurította kapuba a negyedik müncheni gólt.

Ezután igazi gálameccs lett, a 82. percben Kimmich is betalált, majd nem sokkal a középkezdés után Lewandowski duplázott, ezúttal fejjel csúsztatott kapuba. Ezzel beállította a 6-0-s végeredményt.

jegyzpkö

A Dortmund a 16. helyen álló Stuttgartot fogadta, de a két csapat közötti különbség sokáig nem nagyon látszott az eredményen. A Dortmund csak a 62. percben szerzett vezetést Reus tizenegyeséből. Nem sokáig tudta azonban megtartani az előnyt, Kempf egyenlített a 71. percben. A mérkőzés hajrájára azonban megroggyant a Stuttgart, a 84. percben Paco Alcacer az ötösről kotort be egy labdát, majd a 92. percben Pulisic állította be a 3-1-es végeredményt, ő is az ötös sarkáról talált be, de már jóval tudatosabban, egy pontosabb akció végén. 

jegyzet

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC 2-1-es vereséget szenvedett a Freiburgtól. 1-1 után a 80. percben Vedad Ibisevic csúsztatott a saját kapujába egy szöglet után.

Az RB Leipzig Gulácsi Péterrel a kapujában 0-0-t játszott az Augsburggal, ezzel a harmadik helyért folyó küzdelem is nyílt maradt a bajnokságban.

A Borussia Mönchengladbach a Mainz ellen szerzett 1-0-s győzelmével fel is jött a Leipzigre, mindkét csapat 46 pontos most.

Tabella:

Rovatok