Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák bajnoki nélkül került be a válogatottba

2019. március 11., hétfő 15:11 | aznap frissítve

A magyar futballválogatott jövő csütörtökön Szlovákiában, majd vasárnap idehaza Horvátországgal kezdi meg a 2022-es Európa-bajnokság selejtezőit. A magyar kapitány, Marco Rossi hétfőn hirdette ki a keretét, amelybe behívót kapott Balogh Norbert és az egyik legnagyobb utánpótlástehetség, Szoboszlai Dominik is.

Elsősorban a Freiburgban futballozó, de sérült Sallai Roland, valamint a szintén sérült fehérvári, Fiola Attila pótlását kellett megoldani. 

Két nagyon nehéz mérkőzéssel kezdjük meg az Európa-bajnoki selejtezőket, a felkészülésre viszont mindössze két napunk lesz, miközben lesznek olyan játékosok, akik csak keddre érkeznek meg Telkibe. Szerdán utazunk Nagyszombatba, csütörtökön pedig már pályára is lépünk Szlovákia ellen, így jól be kell osztanunk a rendelkezésre álló időt. A játékosoknak a lehető legfrissebbeknek kell lenniük csütörtök estére, közben viszont keményen is kell dolgoznunk a közös felkészülés során.

– fogalmazott az mlsz.hu-nak Marco Rossi.

A kerettagok többsége vasárnap este érkezik meg Telkibe, néhány játékos pedig klubkötelezettségei utána hétfői napon. A csapat szerda délután utazik el a Szlovákia elleni idegenbeli találkozó helyszínére, vasárnap 18.00 órakor pedig a Groupama Arénában lép pályára a vb-ezüstérmes horvát válogatott ellen. 

A válogatott kerete:

Kapusok:

Védők:

Középpályások:

Támadók:

Rovatok