Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai gólpasszal mutatkozott be az EL-ben

2019. március 14., csütörtök 20:51

A nyolcaddöntő visszavágóit játsszák csütörtökön az Európa Ligában. A kora este három meccset rendeztek, ebből kettőn magyar futballista is pályára lépett. Külön öröm volt, hogy a fiatal Szoboszlai Dominik nagy lehetőséget kapott, amellyel élni is tudott. Kádár Tamás már nem volt ilyen szerencsés.

A RB Salzburgon már csak a csoda segíthetett, hiszen az első meccset 3-0-ra elbukta a Napoli otthonában. Ettől függetlenül motiváltan játszottak még úgy is, hogy a vendégek a 14. percben már vezetést szereztek.

A 25. percben egyenlített a Salzburg méghozzá Szoboszlai hathatós közreműködésével. A fiatal középpályás jól szerzett labdát, aztán nagyszerűen ugratta ki Dabburt, aki két csel után bevágta. Később a Salzburg még két gólt szerzett, 3-1-re nyert, de ezzel is csak szépen búcsúzott. Szoboszlai a 74. percig volt a pályán.

Kádár Tamás csapata már Londonban jelentős hátrányba került, a Chelsea 3-0-ra verte a Dinamo Kijevet, és a visszavágó sem alakult túl jól. Olivier Giroud mesterhármasával 5-0-ra nyert a angol csapat és simán lépett a negyeddöntőbe. Kádár kezdőként végigjátszotta a meccset az összeomló kijevi védelemben.

A harmadik meccsen a Az orosz Krasznodar hiába szerzett a 85. percben továbbjutást érő gólt a Valencia ellen, a spanyolok a 93. percben egyenlítettek és 3-2-vel továbbjutottak.

Ezzel az is eldőlt, hogy egészen biztosan nem lesz magyar játékos az Európa Liga negyeddöntőjében, melynek majd a sorsolását pénteken 13 órától rendezik Nyonban.

Salzburg

Dinamo

Krasznodar

Ami az esti meccseket illeti két pályán volt hosszabbítás. A Slavia-Sevilla 2-2–re ért véget, ahogy az első meccs is, míg a Benfica a 71. percben dolgozta le a Zágrábban összeszedett egygólos hátrányát.

 A Benfica aztán a hosszabbításban gyorsan eldöntötte. A Sevilla pedig hamar megint vezetést szerzett Prágában, amellyel eldőlt, hogy nem lesznek 11-esek. Viszont a Slavianak még két gól kellett volna a továbbjutáshoz. 102. percben az egyik, a 119. percben a második is sikerült, hihetetlen fordítás volt.

A Chelsea után az Arsenal is továbbjutott, így aztán hat angol klub várhatja a pénteki sorsolást. Ilyen pedig

az európai kupák történetében az 1970-71-es szezon óta nem volt.

Az Arsenal 1-3-ről állt fel a Rennes ellen. Az első negyedóra végére már ledolgozták a hátrányt, a 72. percben Aubameyang pedig eldöntötte a továbbjutást, a csatár a végén majdnem a mesterhármasig is eljutott. Így is már a hatodik olyan meccse volt az idényben, amikor kettő, vagy annál több gólja volt.

A 13 ezer frankfurti drukker örömére Milánóban nyert az Eintracht, így a hazai 0-0 után továbbjutott. A Villarreal oda-vissza legyőzte a Zenitet, Gerard Moreno gólja nagyon szépre sikeredett.

Arsenal

Benfica

Inter

Slavia

Villarreal

Rovatok