Index Vakbarát Hírportál

Barcelona–Manchester United a BL-negyeddöntőben

2019. március 15., péntek 12:16

Máricus 15-én, pénteken délben tartották a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek sorsolását, amin nem kerülte el egymást a négy angol csapat teljesen, a harmadik húzással ugyanis a Tottenham a Manchester Cityt kapta.

A négy elődöntő párosa a következő:

A negyedik páros a 2009-es és 2011-es BL-döntők ismétlése, mindkettőn a Barcelona nyert, van tehát miért visszavágnia Ole Gunnar Solskjaernek a Uniteddel. A Porto és a Liverpool tavaly is találkoztak, akkor a nyolcaddöntőben 5-0-s összesítéssel mentek tovább az angolok.

A negyeddöntők után kisorsolták az elődöntős ágakat és a döntő pályaválasztó jogát is, a Barcelona–Manchester United párharc győztese a Liverpool–Porto győztesével találkozik, értelemszerűen a másik ágon az Tottenham–Manchester City győztese Ajax–Juventus továbbjutóját fogadja. A döntőben a Tottenham, Manchester City, Ajax, Juventus négyesből a legmesszebb jutó lesz majd a hazai csapat.

A negyeddöntők első mérkőzéseit április 9-10-én, a visszavágókat 16-17-én rendezik, az elődöntők első mérkőzéseit április 30-án és május 1-én tartják, a visszavágókat május 7-8-én, a döntőt pedig június 1-én, az Atlético Madrid stadionjában, a Wanda Metropolitanóban rendezik majd.

Mivel a két manchesteri csapat biztonsági okból nem játszhat sem ugyanazon az estén, sem egymást követőn otthon, cserélni kellett a programon – a City idegenben, a United otthon kezd majd, tehát utóbbi lesz picit hátrányosabb helyzetben. A két csapat között a legutóbbi bajnokságban elért helyezés döntött egyébként.

Délután 1-től az Európa Liga további küzdelmeit is kisorsolta az UEFA, sikerült is összehúzniuk a két spanyol csapatot már a legjobb nyolc között. A sorsoláson következő párosok alakultak ki:

Rovatok