Index Vakbarát Hírportál

5 másodperc alatt gesztikulált ki magának két sárgát a Dinamo-hátvéd a Benfica ellen

2019. március 15., péntek 18:22

A Dinamo Zagreb az 1-0-ra nyert első mérkőzés után 3-0-ra kikapott Lisszabonban a Benficától, így a portugálok jutottak az Európa-liga negyeddöntőjébe. A rendes játékidő végén 1-0-s hazai vezetést mutatott az eredményjelző, így hosszabbítás következett, majd a meccs 94. percében Ferreira belőtte a Benfica továbbjutást érő második gólját. 

Ekkor még mindig nem nyugodhattak meg a portugálok, mivel a Dinamo egyetlen góllal megfordíthatta volna az összesített eredményt (az idegenben lőtt több gól miatt). Túl sokáig azonban nem kellett idegeskedniük, amiben nagy szerepe volt Petar Stojanovicnak, a Dinamo szlovén védőjének, aki a 104. percben egy teljesen ártalmatlan szituációt követően – amiben nem is ellene ítéltek szabadrúgás – olyan elánnal magyarázott és főleg mutogatott Deniz Aytekin játékvezetőnek, hogy a német bíró kétszer is felmutatta neki a sárga lapot, majd ebből következőleg a pirosat is, és lezavarta a pályáról.

A szlovén labdarúgó valószínűleg nem tudta – vagy elfelejtette –, hogy Aytekin még a német mezőnyben is a híresen szigorú bírók közé tartozik, és akkor sem állt le, miután megkapta az első sárgáját, mert egyezményes jelnek számító karmozdulattal elküldte a búsba a játékvezetőt. Inkább még kétszer megismételte a mozdulatot. Az elsőt még elengedte a bíró, a másodiknál viszont már a kivitelezés közben elindult a keze a zsebe felé, hogy aztán káprázatos sebességgel villantson sárgát és pirosat.

A szlovén hitetlenkedő arcán látszott, hogy maga is rájött, mekkora hülyeséget csinált. Hát még egy perccel később, amikor a Benfica egy parádés távoli lövéssel szinte azonnal ki is használta az emberelőnyét, és egyben végérvényesen lezárta a továbbjutás kérdését.

Rovatok