Index Vakbarát Hírportál

Németh duplázott az amerikai BL-ben

2019. március 15., péntek 08:05

Tovább tart a magyar válogatott Németh Krisztián kirobbanó formája az amerikai Sporting Kansas Citynél – a 30 éves játékos a legutóbbi öt meccsén öt gólnál jár csapatával, és ebben már benne van a péntek hajnalban, az amerikai Bajnokok Ligájában lőtt duplája is.

A Sporting Kansas City 2-1-es hátrányból kezdett a panamai Independiente ellen, de a hazai meccsen ellenállhatatlanul játszott a három magyart, Németh mellett a védő Baráth Botondot és a támadó Sallói Dánielt is foglalkoztató csapat, ami 3-0-ra nyert, és így 4-2-es összesítéssel jutott a torna elődöntőjébe.

A három gólból kettőt Németh szerzett, egyet ráadásul Baráth gólpasszából – az elsőt a 74., a másodikat a 86. percben szerezte, ezzel az első és az utolsó gólt is ő rúgta a meccsen, a köztes Sporting-gólt Roger Espinoza szerezte. A mérkőzésen mindhárom magyar játékos kezdett, Baráth végig pályán maradt, Németh 89 percet kapott, Sallóit viszont sérülés miatt már a 21. percben le kellett cserélni.

Sallóival és Baráthtal nemrég Amerikában beszélgettünk, a sorozat második részében rövidesen a remek formában játszó Németh Krisztián is megszólal.

A Sporting KC mellett három mexikói csapat van ott az elődöntőben, Némethék a Monterrey ellen folytatják, a másik ágon a Tigres UANL és a Santos Laguna játszik a döntőbe jutásért. A párharc április 3-án indul, majd egy héttel később jönnek a visszavágók.

Amerikai klub 2000-ben nyerte meg legutóbb ezt a sorozatot, a Kansasnél kimondott cél, hogy elsők legyenek, igaz a Monterrey kemény ellenfél lesz, miután az amerikai bajnok Atlantát búcsúztatta el.

Rovatok