Index Vakbarát Hírportál

Hihetetlenül reagáltak a csehek, amikor a Chelsea lett az ellenfelük

2019. március 15., péntek 21:29

A Slavia Praha az Európa-liga egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatva búcsúztatta a Sevillát a nyolcaddöntőben. A csehek az idegenbeli 2-2 után otthon hosszabbításban verték 4-3-ra a sorozat specialistájának számító spanyolokat, akik az elmúlt öt kiírásból háromszor is megnyerték az Európa-ligát, összesen pedig öt elsőségnél járnak.

Gondolnánk, hogy a negyeddöntőbe jutva a csehek azért drukkoltak teljes erővel a pénteki sorsolást figyelve, hogy a lehető legkönnyebb ellenfelet kapják. Hiszen a legjobb nyolcban lenni már nem az a szituáció, mint amikor a magyar csapatok azért izgulnak, hogy legalább valami sztárcsapat ellen jöjjön a várható korai búcsú, és így elmondhassák, micsoda neveket hoztak Magyarországra.

Mindezek fényében teljességgel érthetetlen, miért reagáltak olyan kitörő és csillapíthatatlanul euforikus örömmel a Slavia játékosai, amikor a lehetséges hét opció közül a legnehezebbnek tűnő Chelsea neve került elő a kalapból. Persze ilyenkor már nincs könnyű ellenfél, de talán az Arsenalt leszámítva a Napoli, Villarreal, Valencia, Benfica vagy az Eintracht Frankfurt ellen valamivel több esélyük lett volna az elődöntőbe jutni, mint így.  

Tudnak valamit, amit mi nem? - tette fel a kérdést a videó megosztója, és a dolog tényleg rejtélyes. Talán úgy voltak vele a csehek, hogy jobb túl lenni a nehezén, és inkább az elődöntőben és a döntőben jöjjön majd egy könnyebb ellenfél? Vagy mégiscsak annak örültek a játékosok, hogy egy ilyen sztárcsapattal játszhatnak, és nem érdekelték őket az esélyek? Mindenesetre arra azért nagyon kíváncsiak lennénk, hogy a Chelsea-nél mit gondoltak, amikor látták ezt a videót.

Rovatok