Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi Gelsenkirchenben is hibátlan maradt

2019. március 16., szombat 17:51

A RB Leipzig, Gulácsi Péterrel és Obran Willivel a kezdőcsapatban 1-0-ra nyert a Schalke otthonában, a Bundesliga 26. fordulójában. Így nem sikerült jól a megmentőként érkező Huub Stevens visszatérése a Schalke kispadjára.

Ahogy az várható volt, a hetedik meccse nyeretlen, a hétközi BL-ben 7-0-s vereséget szenvedő, majd edzőváltáson átesett Schalke kezdi motiváltabban a meccset. Már a második percben gólt rúgtak a hazaiak, de Mark Uth találatát – jogosan – les miatt nem adta meg a játékvezető.

Fokozatosan jött fel a Lipcse és 15. percben a vezetést is megszerezték Gulácsiék. Egy kapu előtti kavarodás után végül Timo Werner talált be. Az első félidő további részében is a Lipcse dominált, a Schalke előtt is adódtak lehetőségek, egyszer Gulácsi védett bravúrral, igaz ez is lesről történt.

A második félidőben egyre elkeseredettebben rohamozott a hazai csapat, a Lipcsének ekkor már kaput eltaláló lövése ugyan nem volt, de veszélyes támadása annál inkább. A legnagyobb lehetőséget is a Lipcse hagyta ki , a 83. percben Yussuf Poulsen 16-oson belüli lövése ment alig mellé.

A Lipcse ezzel a Mönchengladbach elé lépve a harmadik helyre jött fel a bajnokságban, a Schalke pedig már közvetlenül a hátában érzi a kiesőket, mindössze három pontnyira került a vonaltól.

 A Hoffenheimben Szalai Ádám kispadon kezdett és Joelinton helyére a 63. percben állt be. Nem sokkal utána, a 65. percben egy kapura lövést jegyzett.

Schalke-Leipzig

VfB Stuttgart-1899 Hoffenheim 1-1 (0-1)

Bundesliga, 26. forduló:

Pénteken játszották:

Később:

Vasárnap játsszák:

Rovatok