Index Vakbarát Hírportál

Húsz perc alatt jött vissza a pokolból ManCity

2019. március 16., szombat 20:43

Egészen hihetetlen bravúrt vitt véghez a Manchester City azzal, hogy 0-2-ről, az utolsó 20 percben megfordítva a meccset továbbjutott az FA-kupa elődöntőjébe. A Swanse 69 percig őrizte az első félidőben, kilenc perc alatt szerzett kétgólos előnyt, de ez sem volt elég.

Ezt még Sergio Agüero a kispadról nézte végig. A 20. percben Roberts buktatásáért megítélt büntetőt Grimes rúgta magabiztosan a kapuba.

Egy nagyon gyors Swansea-tmadás után nem jól osztották le a City-védők a támadókat, Celina maradt teljesen üresen a bal oldalon és jobbal szépen csavarta a kapuba.

Agüero aztán a 63. percben beállt és hat perccel később majdnem gólt is szerzett. Egy jobb oldali beadás után került elé a labda, arcon lőtte az egyik Swansea-védőt, a labda Bernardo Silva elé pattant, aki bal külsővel, csodálatosan lőtte ki a hosszú sarkot.

Agüero a következő gólban is főszerepet vállalt. Sterlinget akasztották, az argentin rúgta a büntetőt. A lövés a kapufára, majd a kapus, Kristoffer Nordfeldt hátára pattant, onnan pedig a kapuba.

A 83. percben Nordfeldtnek még volt egy bravúros, duplavédése, de öt perccel később már ő is tehetetlen volt. Bernardo Silva adta be balról, érkezett megint Agüero és előrevetődve fejelte az FA-kupa elődöntőjébe a Manchester Cityt.

 Elsőként egyként a Watford jutott a legjobb néghybe, miután a szombati első negyeddöntőben 2-1-re legyőzte a vendég Crystal Palace csapatát. A watfordiak legutóbb három éve jutottak négy közé a kupasorozatban, akkor az elődöntőben éppen mostani riválisuktól kaptak ki 2-1-re. Érdekesség, hogy a Watford legutóbb hét éve, 2012-ben kapott otthon gólt a kupában. Azóta öt meccsen egyszer sem találtak a kapujukba. Most igen, de ez is továbbjutást ért.

FA Kupa, negyeddöntő:

Később

Vasárnap:

A kupameccsek miatt csonkafordulót rendeztek a Premier League-ben. Majdnem csoda történt, hiszen tavaly november 25-e óta először nyerhetett volna idegenbeli meccset a tökutolsó Huddersfield. Minden esélye megvolt erre, hiszen a 75. percben mér 3-1-re vezetett a West Ham otthonában.

A londoni csapat a hajrában háromszor is betalált, a mexikói Javier Hernandez a 84. percben előbb egy jobb oldali beadás után fejjel egyenlített, majd a ráadásban, a 92. percben egy középről előreívelt labdát csúsztatott a vendégek kapujába. A Huddersfield a szezon során másodszor szerzett egynél több gólt bajnoki mérkőzésen.

A Leicester City válogatott játékosa, Harry Maguire is majdnem történelmet írt. 3:11-nél villant neki a piros lap, és ez 2015 márciusa óta (akkor Gareth McAuley 1:29-nél kapta meg) a leggyorsabb kiállítás a PL-ben. A Leicester ennek ellenére a jamaicai Wes Morgan utolsó percben szerzett találatával így is nyerni tudott a Burnley vendégeként.

A Newcastle bournemouth-i vendégszereplése is tartogatott izgalmakat: Rafael Benítez csapata a skót Matt Ritchie találatával a 94. percben mentett pontot.

Premier League, 31. forduló:

vasárnap játsszák:

Rovatok