Index Vakbarát Hírportál

Király Gábor megint elintézte magát és a Haladást

2019. március 16., szombat 19:13 | aznap frissítve

A Ferencváros kihagyott 11-es, és meg nem adott gól után végül bedarálta a Haladást az Üllői úton, mivel a Mol Vidi is nyerni tudott, így a két csapat között nyolc fordulóval a vége előtt maradt a nyolc pontos különbség a OTP Bank Liga tabelláján.

A Ferencváros viharos körülmények között nyert. A 27. percben Király Gábor még minden szombathelyi szurkoló istene volt, amikor kivédte Varga Roland 11-esét.

Közben a Fradi rúgott egy gólt is, de végül – véleményes ítélet alapján – lesállás miatt nem adták meg.

Aztán a 71. percben már sem isten, sem Király nem akadályozhatta meg a Fradit a vezetésben. Lovrencsics Gergő második bajnoki gólját rúgta, de ez megint nagyon nagyra sikerült. Igaz, egy szombathelyin megpattant, de hatalmas gól volt.

Ez annyira felbosszantotta Királyt (lehet azt vélte, hogy lesen álló Fradi-játékoson pattant meg), hogy egy percen belül két sárgát reklamált ki magának. Ezzel pedig lehetetlen helyzetbe hozta, az amúgy is lehetetlen helyzetben lévő Haladást. Sigér a végén egy újabb góllal döntötte el a meccset.

Az MTK új edzőjével 2-1-es előnyről kapott ki a Puskás otthonában. Az Újpest a sztárigazolása, Lacine Traoré büntetőjével verte a Kisvárdát. A Mol Vidi győzelmét Futács Márkó első félidőben rúgott gólja hozta meg.

OTP Bank Liga, 25. forduló

Puskás Akadémia–MTK Budapest

Ferencváros–Haladás

Újpest–Kisvárda

Bp. Honvéd–Paks

Mol Vidi FC–Mezőköves

Debreceni VSC–Diósgyőri VTK (19:00)

Rovatok