Index Vakbarát Hírportál

Kiverték a Manchester Unitedet a kupából

2019. március 16., szombat 22:54 | aznap frissítve

Meglepetésre a Manchester United nem jutott az FA-kupa elődöntőjébe, miután a szombat esti meccsen 2-1-es vereséget szenvedett a Wolverhampton otthonában, ezzel búcsúzott a kupától.

Pedig a meccs nem úgy kezdődött, hogy itt bármi baja lehet Ole-Gunnar Solksjaer csapatának. Az első félidőben sok kidolgozott helyzettel, kapura lövésekkel próbálkoztak, de a vezetést nem sikerült megszerezni.

A második félidő is enyhe United-fölénnyel kezdődött, de ahogy telt az idő a Wolves egyre többet és egyre bátrabban merészkedett előre. A MU már az 58. percben a pihenő De Gea helyén védő Sergio Romerónak köszönhette, hogy nem került hátrányba. Joao Moutinho fejesét tolta ki hihetetlen bravúrral a léc alól.

A 70. percben már ő sem segíthetett. Addig forgolódtak a Wolves-játékosok az ellenfél 16-osán belül, míg Raul Jimenez került helyzetbe és be is talált.

Elkezdett rohanni a Manchester United, de a nagy rohanásnak újabb bekapott gól lett a vége. Diogo Jota lépett ki a bal oldalon, majd 12 méterről Romero keze mellett bebombázta a biztos továbbjutást jelentő gólt.

A végére maradt még egy majdnem piros lap. Victor Lindelöf kapta. A bíró aztán megnézette a videóbíróval, és végül kicsit érthetetlenül visszavonta az ítéletet.

A Wolverhampton végül kibírta a nyomást, bár olyan rettenetes nem nehezedett a kapujára az utolsó percekben. Ettől függetlenül Rashford a 95. percben még szépített, de ennél többre már nem volt idő. A Wolves 1998 óta először jutott a kupa elődöntőjébe. Érdekesség, hogy 1960 óta, amióta legutóbb FA-kupagyőztes volt, ötödször sikerült eljutnia az elődöntőbe.

FA Kupa, negyeddöntő:

Vasárnap:

Rovatok