Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Ha tényleg meg akarta dobni, menjen inkább kézilabdázni

2019. március 17., vasárnap 11:23

Szombaton izgalmas meccsen kapott ki 3-2-re otthon a Hertha Berlin a Bundesligát ideiglenesen, a Bayern München vasárnap este 6-is meccséig biztosan vezető Borussia Dortmund ellen, amivel nem sikerült valami jól a születésnapja, hiszen pont szombaton lett 43 éves.

A mérkőzésen két Hertha-játékost is kiállítottak, a berliniek rúghattak egy büntetőt is, egy második pedig elmaradt – ezért, és az első kiállításhoz vezető egyik sárga lap miatt kritizálta a bírókat Dárdai, aki szerint az 59. percben egyértelmű büntetőt nem kaptak meg, amikor a kontra végén visszaérkező dortmundi Abdou Diallo elütötte az ép ziccerben lőni készülő Ondrej Dudát. „Ez büntető, sajnálom, de lőni készült, és nem tudott. De mehetünk tovább, Jordan Torunarigha első sárga lapja sem volt az. De hagyjuk is ennyiben, remek este volt, nem volt szerencsénk, folytatnunk kell a munkát” – értékelt a magyar edző.

A győztes gólt végül a 92. percben szerezte meg a Dortmund, ami után Vedad Ibišević kiállítása zárta a mérkőzést. A csereként beállt bosnyák megdobta a labdával a Dortmund kapusát, Roman Bürkit ezért küldték le, ezzel pedig Bundesliga-rekordot állított be, Jens Nowotnyt beérve az ötödik azonnali kiállítása volt ugyanis a szombati a bosnyáknak. A legtöbb kiáílltás rekordján egyébként Nowotny és Luiz Gustavo osztoznak 8-8-cal, Nowotny az öt piros mellé háromszor kapott két sárgával pirosat, Luiz Gustavót csak egyszer szórták ki azonnal, de hétszer állították ki két lappal a Kicker szerint.

Ibišević kiállítását egyébként annyival kommentálta a mérkőzés után a visszajátszást megnézve Dárdai, hogy ha a bosnyák tényleg el akarta találni Bürkit, akkor talál kézilabdáznia kellene, mert tökéletesen célzott, majd elnézést kért játékosa indulatos tettéért.

herthabvb

Rovatok