Index Vakbarát Hírportál

Ebből a ziccerből sikerült gólt kapnia valahogy a Felcsútnak

2019. március 17., vasárnap 09:54

Szombaton 2-1-es hátrányból fordítva tudott 3-2-re nyerni a Felcsút az MTK ellen a labdarúgó NB I.-ben, az öt gólból pedig három is olyan helyzetből született, amikről érdemes beszélni.

Vegyük például az MTK második gólját, amit Torghelle Sándor szerzett: a fejesgól előtt látszólag kihagyhatatlan ziccerhez jutott a hazai csapat az MTK-kapus Artem Kicsak hibája után. Az ukrán játékos nagyon lassan próbálta meg elrúgni a labdát, sikerrel rontott rá, és vitte el előle azt az egyik felcsúti játékos, aki a teljesen üresen maradó, ráadásul üres kapu előtt álló Josip Kneževićhez tudta sodorni a labdát.

Knežević viszont nem tudta jól átvenni a hirtelen hozzá pattanó labdát, de ezzel még nem volt veszve a helyzet, hiszen közel volt ahhoz, hogy elfektesse az őrült lendülettel érkező Kicsakot. Ez sikerült is volna, ha Knežević pont a sorsdöntő csel közben nem esik el a labdában. A gyorsan visszazáró MTK a megszerzett labdából kontrát is tudott vezetni, aminek a végén Torghelle fejelt a kapuba, megszerezve a vezetést.

Kicsaknak egyébként nem ez volt az első nagy bakija a meccsen, az első felcsúti gól is az ukrán kapus hibájából született.

A második, egyenlítést hozó hazai találat – Nagy Zsolté – pedig vitatható ítélet után született, ugyanis Nagy kézzel ért a szögletből érkező labdához a gól előtt, Vad II. István bíró viszont úgy ítélte meg, hogy nem szándékos volt a mozdulat, úgyhogy megadta a találatot.

Szabályos volt a Felcsút egyenlítő gólja?

  • 1582
    Tévedett a bíró
  • 150
    Igen, nem volt szándékos a kezezés

Felcsút–mtk

Rovatok