Index Vakbarát Hírportál

Messinek a szabad könnyebb volt, mint a 11-es, de a varázslat csak utána jött

2019. március 17., vasárnap 21:44

A barcelonás Arthurt buktatták a kaputól úgy 20 méterre, kissé jobbra a Betis-Barca spanyol bajnokin vasárnap este, a szabadrúgáshoz természetesen Messi állt oda. Ha választhatott volna, honnan lője, valószínűleg ugyanerre a pontra tette volna le a labdát, ritka tökéletes helyről próbálkozhatott.

A végeredmény sejthető volt: kegyetlenül bevarrta a jobb felsőbe, a kapus oldalára. Kis túlzással könnyebb volt ez az argentinnak, mint büntetőből a kapuba találni. 1-0-ra vezetett a Barca.

A szünet előtt közvetlenül Messi újra betalált, ezúttal Luis Suarezzel játszott össze, az uruguayi szenzációs labdát adott sarokkal. 0-2 volt az állás a pihenőre.

Utána sorra gyártotta a helyzeteket a Barca, és hagyta ki, aztán a 63. percben Suarez elindult a felezővonalról. Három védő állt előtte, halomra döntötte őket, az utolsó embert is kicselezte, mielőtt biztosan a jobb alsóba helyezett. 0-3, a meccs eldőlni látszott.

A Barcelona könnyed maradt, de nem erőltette a dolgot, a Betisnek össze is jött a szépítés. A 82. percben Loren lőtte ki nagyon szépen a bal felsőt egy visszatett labdából.

1-3, a Barca reagált, és három perc múlva jött a meccs mozdulata.

Nem írnám körül, inkább nézzük meg:

Annyi jár még hozzá, hogy Rakitic gurította vissza a labdát Messinek. Illetve fontos még megjegyezni, hogy a Betis-közönség is felugrott ennél a gólnál, majd sokáig tapsolta és éljenezte a gólszerző Messit, sőt a nevét is skandálta a stadion. Még pár szögből élete egyik legszebb, talán legelegánsabb gólja:

Messi Amazing Hat trick goal Barca vs Real Betis 4-1

Messi hármat lőtt - az utolsó pillanatban még rúgott egy nagy kapufát -, 4-1-re nyerte a meccset a Barcelona, ezzel hatalmasat ugrott a bajnoki cím felé, mert az Atletico szombaton kikapott Bilbaóban, így már 10 pont a különbség a két csapat között. A harmadik Real Madrid 12 pontra van a Barcától 10 fordulóval a vége előtt.

A Barca aggódhat viszont Luis Suarez miatt, a csatárnak a végén leragadt a jobb bokája, le kellett cserélni, és sántikálva hagyta el a pályát. Sérülése nagy érvágás lenne, de az első hírek szerint csak két hetet kell kihagynia.

a

Rovatok