Index Vakbarát Hírportál

Nevetséges okból adták meg a City győztes lesgólját

2019. március 17., vasárnap 12:28

Szombaton mindkét manchesteri Premier League-csapat pályán volt az FA-kupában, de csak a Manchester City jutott tovább, és ők is csak egy furcsa véletlennek köszönhetően: Sergio Agüero a 88. percben lesről szerezte a City győztes gólját, ám mivel a másodosztályú ellenfél Swansea City stadionjába nem telepítették a VAR-t, nem tudták visszanézni az esetet, és maradt a pályán megítélt gól.

Pedig a Swansea stadionja fel van készítve a videóbíró, vagyis a VAR alkalmazására, csakhogy az angol futballszövetség direkt nem alkalmazta azt ott, hogy következetesek legyenek döntésükben, hogy csak a PL-stadionokban legyen VAR.

A döntés persze felháborodást váltott ki, hiszen szemmel látható, hogy a csereként beállva duplázni tudó Agüero tényleg lesen volt, még maga a City-edző Pep Guardiola is csalódottságát fejezte ki a mérkőzés után:

Egész Európában van VAR, de itt nincs. Nem így szeretnék nyerni, sajnálom

mondta.

A City 0-2-ről felállva jutott tovább az FA-kupa elődöntőjébe a Watford és a Manchester Unitedet kiütő Wolverhampton mellé. A negyedik csapat kiléte vasárnap dől el, a másodosztályú Milwall 15.00-tól fogadja a Brighton & Hove Albiont.

Rovatok